Bakanlıktan sinema salonlarına 14,2 milyon destek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakanlıktan sinema salonlarına 14,2 milyon destek


Web Banner

Bakanlık, sinema sektörünün yoluna daha güçlü bir şekilde devam edebilmesi amacıyla 2023 yılı için başvuru yapılan tüm illerdeki 105 sinema salonuna 14 milyon 235 bin lira destek verecek. Destek alan sinema salonlarının listesi, Bakanlık Sinema Genel Müdürlüğünün “https://sinema.ktb.gov.tr” uzantılı internet adresinde yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli filmler gişede lider

Sinema salonları yılın ilk ayını yoğun geçirirken, toplam seyirci sayısı 2022 yılının aynı dönemine göre ilk 4 haftada yüzde 10 artış gösterdi. 2023 yılının şu ana kadar en çok izlenen filmi 2 milyonu aşan seyirci sayısıyla Bakanlık destekli “Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa” olurken, onu “Avatar: Suyun Yolu” ve “Kutsal Damacana 4” filmleri takip etti.

2023 yılında da 1 milyon öğrenci sinema ile buluşturulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi, 2023 yılında da devam ediyor. Proje ile 81 ildeki ortaöğretim öğrencilerine, bulundukları illerde yer alan sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak sinema kültürü yaygınlaştırılırken, doluluk oranı düşük olan ilk seansların kullanımı ile sinema salonlarına da maddi katkı sağlanıyor.

Web Banner
Web Banner