Bakan Yerlikaya: Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek, durmayacağız « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Yerlikaya: Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek, durmayacağız


Törende 3 bin 810 subay ve astsubayın mezun olduğunu açıklayan Yerlikaya, “Jandarma Teşkilatımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın gücüne güç katacaklar. Aynı zamanda, Akademimizde eğitim gören dost ve müttefik ülkelerden 19 öğrencimiz de mezun olacaklar. Öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, bu kutsal görevlerinde her birine üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“Dosta güven, düşmana korku salmaya devam ediyor”

“Bölücü hainlere karşı devletimizin keskin kılıcı, korkusuz yüreklerisiniz” diyen Yerlikaya, “Şehirlerimizde, kanun ve asayişten sorumlu nizam ordusu, afet bölgelerinde, darda kalmış vatandaşlarımıza uzanan merhamet elisiniz. Kireçtepe’den Gabar’a, Bestler Deresi’nden Toroslara, Cudi’de, Tendürek’te, Allahuekber Dağları’nda, semaya uzanan tepelerde, aşılmaz denilen geçitlerde, uçsuz bucaksız vadilerde, hep sizlerin ayak izleri, hep şu ay yıldızın gölgesi var. Bu öyle bir gölge ki, dosta güven, düşmana korku salmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Son teröristin etkisiz hale getirilinceye durmayacaklarının altını çizen Yerlikaya, ‘Yeminimiz var bizim. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek, durmayacağız. Mücadelemiz doğan güneş gibi azimli, Yağan yağmur gibi kararlı, içimizi yakan ateş gibi keskin olacak. O hainlerin nefeslerini keseceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, ‘Bize yan bakana düz bakmıyoruz. Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, terör tehdidi nereden geliyorsa, nerede bir terörist varsa kaynağında etkisiz hale getiriyoruz’ Türkiye Yüzyılı’nın inşa sürecinde, ‘büyük ve güçlü Türkiye’ hedefinin en etkileyici, en güzel satırlarını, yerli ve milli teknoloji hamlemiz ile birlikte yazıyoruz.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan’dan terörle mücadele mesajı: Ya teslim olacak ya da demir yumrukla yüzleşeceklerHaberi Görüntüle

“Sizler, Barbaros Hayrettinlerin, Çaka Beylerin, Piri Reislerin torunlarısınız”

Jandarmanın 184 yıldır gösterdiği fedakarlıklar tarihin altın sayfalarda yer aldığını söyleyen Yerlikaya, “Değerlerin en üstünde tuttuğun vatan sevginle, tevazu, fedakârlığın ve eşsiz kahramanlığınla sen çok yaşa! Şafakların rengini martılarla süsleten, dalgalarla coşup denizlerimizi koruyan, yurdu içi ölmeyi şeref sayan kahraman leventlerimiz sizler, Barbaros Hayrettinlerin, Çaka Beylerin, Piri Reislerin torunlarısınız. Tam da bunun için; denizci atalarımızın manevi miraslarından aldığımız güçle, Mavi Vatan’ımızda, rotamıza tam yol devam ediyoruz. Rüzgârlarımız güçlü, yelkenlerimiz atlastan, yeşil vatanda ve siber vatanda olduğu gibi, mavi vatanın her damlasında da Sahil Güvenliğimizin, Türk denizciliğinin silinmez imzası var. Sizler, kahraman üniformanız gibi apaksınız. Mazlumlara kucak açan o koca yüreğinle, şefkatinle, sert rüzgârlara karşı başı dik duruşunla, verdiğin o sonsuz güven ve eşsiz kahramanlığınla çok yaşa. Bugün mezuniyet sevincini yaşayan yiğitler, ben de asker olacağım diyen, bu hayallerle büyüyen yavrularımızı unutmayın. Çeyizine, ay yıldızlı bayrağımızı koyan genç kızlarımızı unutmayın, vatan için canını ortaya koyan, şehit ve gazilerimizi unutmayın. Ne denli kutsal bir görev yaptığınızı da, asla aklınızdan çıkarmayın. Milletimiz sizi, göğsünüzde taşıdığınız ay yıldız gibi seviyor; kendi evladı gibi bağrına basıyor. Sizler de her daim, milletimizin emrindesiniz. Onların huzur ve güvenliğinin teminatısınız. Şüphesiz ki; bu sorumluluğu daima yüreğinizde taşıyacak, masum ve mazlumdan yana merhametinizi kuşanacak; vicdansızın, zalimin ve hainin karşısında dimdik duracaksınız! Ülkemizin huzur ve güvenliği için ifa edeceğiniz görevlerinizde, Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Evlatlarının bu mutlu gününü yaşayan sevgili anne babalar. Ne kadar şükretseniz, Ne kadar onur duysanız az. Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için milletimiz size minnettardır. Değerli akademi hocalarımız inanıyorum ki, şu an tanık olduğunuz bu güzel anlar, sizlerin de bütün yorgunluğunuzu dindirdi. Sağ olunuz, var olunuz hepiniz.” şeklinde konuştu.

 

IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ’NDEN MEZUN OLAN 402 ASTSUBAY İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 402 astsubay için tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’dan canlı yayınla bağlandığı törenin ardından mezun olan çocuklarına sarılan aileler duygusal anlar yaşadı.

JSGA Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 402 astsubay için tören düzenlendi. Okulun yerleşkesinde düzenlenen törene Vali Mahmut Demirtaş, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay Metin Özbek, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, dönem birincisi Astsubay İbrahim Kızılkaya, yaş kütüğüne ay yıldızlı plaketi çaktı. Törende konuşan, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay Metin Özbek, ”Bugün burada, zorlu eğitim sürecini üstün bir başarıyla tamamlayan 402 jandarma astsubayımızın daha, mazisi şan ve şerefle dolu jandarma teşkilatının saflarına katılmasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma astsubayları, jandarma ve sahil güvenlik akademisinde, terörle mücadeleden kaçakçılık ve organize suçlara, kadına yönelik şiddetten uyuşturucu ile mücadeleye kadar üstlenecekleri zorlu görevlere, modern eğitim yaklaşımları ile hazırlanmaktadır. Jandarma ve sahil güvenlik akademisinin bir parçası olan Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda yetişen bu genç astsubaylar da; tevazu, fedakârlık ve kahramanlık örneği bir kanun ordusu olan jandarma teşkilatının saflarında yerlerini alarak, milletimize hizmet etmek için, büyük bir heyecanla karşınızda durmaktadırlar. Bugün Işıklar’dan mezun olan bu genç astsubayların, aziz milletimize olan sonsuz sadakatleriyle; bayrağımız inmesin, ezanlarımız dinmesin, vatanımız bölünmesin diye yılmadan ve yorulmadan çalışacaklarından ve icabında bu uğurda seve seve canlarını feda edeceklerinden şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Astsubaylara seslenen Özbek, ”Her biriniz pek çok zorlu görevi başarı ile tamamlamış, jandarma teşkilatımızın güzide subayları, astsubaylar bulunduğunuz birliği bir yuva kabul ederek, birliğinizin ve silah arkadaşlarınızın çıkarlarını, bütün şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutunuz. Sürekli okuyarak kendinizi geliştirme gayreti içerisinde olunuz. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini gözeterek günlük yaşamlarını kolaylaştırınız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu güzel vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Kılıcınız keskin, yüzünüz güleç, yolunuz ve bahtın açık olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI BAĞLANTI İLE KATILDI

Program kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, törene Ankara’dan video konferans ile katıldı.