Bakan Selçuk’tan önemli açıklamalar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Selçuk’tan önemli açıklamalar!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 5’inci Büyük Buluşması çevrim içi toplantı olarak gerçekleştirildi.


Toplantıya ,video konferans yöntemi ile toplantıya katılan Bakan Selçuk, UNESCO’nun kuruluşundan bugüne 75 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, özellikle son 1 senede dünyada global salgınla mücadele eden UNESCO gibi global kuruluşlara ihtiyacın daha da arttığını söyledi.

‘ÖĞRENCİLERİN GERİDE KALMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ’

UNESCO’nun sürdürülebilir kalkınma ve barış hedeflerinin gerçekleşmesi için kaliteli eğitimin gerçekten çok kritik bir öge olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, “Bu çerçevede de bizim MEB olarak 2023 eğitim vizyonumuzun temel amaçlarından bir tanesi olan çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bilime ve kültüre ilgi duyan kaliteli bireyler yetiştirme hedefi biraz daha önümüze çıkıyor ve daha önemli hale geliyor. Bizler çağa uyum sağlayan bir yaklaşımla, bir sistemle de çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasını bu noktada çok önemsiyoruz ve gayretlerimiz bu yönde” dedi.

Salgınla ilgili Türkiye’de alınan tedbirlere değinen Bakan Selçuk, salgını engellemek için mart ayında tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verdiklerine dikkat çekerek, “Salgın öncesinde hazırlanmış olan birtakım projeler, öngörüler çerçevesinde bu süreci daha kolay atlattık diyebilirim. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bu manada çok önemli bir katkı sağladı. Kurulan televizyon kanalları ve diğer araçlar, basılı eğitim araçları vesaire, bunların hepsi uzaktan eğitimi destekledi. MEB olarak temel paradigmamız olan ‘Eğitimde Fırsat Adaleti’ prensibini uzaktan eğitimde de önceledik ve öğrencilerimizin geride kalmaması için de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.