Bakan Kurum: “Yarısı Bizden” başvurularımız 620 bine ulaştı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Kurum: “Yarısı Bizden” başvurularımız 620 bine ulaştı


Bakan Kurum, Erzincanlı vatandaşların önemli oranda yaşadığı bölgelerden olan Pendik’te, “Erzincanlılar Buluşması”na katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Kurum, kentsel dönüşümden millet bahçelerine kadar birçok yatırımı hayata geçirdikleri Erzincan’a hizmet götürmeye devam edeceklerini açıkladı.

“Kemah’tan Üzümlü’ye, Kemaliye’den Refahiye’ye kadar Erzincan’ımızın dört bir yanını yine eserlerimizle donattık ve milletimizin desteklerini, dualarını aldık”

Erzincan’ı, “Anadolu’nun kalbi” ve “istiklâlin teminatı” olarak tanımlayan Bakan Kurum, “Erzincan’ımızın taşına, toprağına, güzel insanlarına aşığız. Erzincan’ımızın güzel insanlarına hizmet etmekten de onur duyuyoruz. Kemah’tan Üzümlü’ye, Kemaliye’den Refahiye’ye kadar Erzincan’ımızın dört bir yanını yine eserlerimizle donattık ve milletimizin desteklerini, dualarını aldık. Bugün Erzincan’da sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden spor sahalarına, kamu binalarından yürüyüş ve bisiklet yollarına kadar, belediyemizin ve vatandaşımızın talep ettiği ne ihtiyaç varsa o alana milyarlarca lira yatırım yaptık. Bu yatırımları milletimize kazandırdık. Daha nice yatırımları ve hizmetleri inşallah Erzincan’ımıza kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Erzincan’ın güzel insanlarına, çocuklarına, evlatlarına, güzel bir gelecek hazırlıyoruz”

Verdikleri sözlerin “eser adamlarına” yakışacak nitelikte, doğru sözler olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, “Bu söz liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür. Erzincanlı kardeşlerimiz de bilir ki biz her zaman Erzincan’ımıza hizmet ettik. Erzincan’ımız için eser ürettik ve Erzincan’ın güzel insanlarına, çocuklarına, evlatlarına, güzel bir gelecek için hazırlanıyoruz. Her ne yapıyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun vizyonuyla hayata geçiyor.” şeklinde konuştu.

Deprem şehri Erzincan’ın çok acılar yaşadığını ifade eden Bakan Kurum, yaşanan her afette bu kadim kentin yanlarında durduklarına dikkat çekti. Bakan Kurum, “Nasıl Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de aynı anlayışla çalıştıysak, Kastamonu’da, Rize’de, Bartın’daki sellerde milletimizin yanında olduysak, aynı anlayışla inşallah Kahramanmaraş merkezli depremde yaşadığımız felaket sonrasında da yine 11 ilimizin hepsini ayağa kaldıracağız. Afetin olduğu günden 15 gün sonra ilk sözleşmelerimizi yaptık. 46. günde temellerimizi attık ve depremin üzerinden 3 ay geçti; bizler 142 bin konutun inşasını başlattık. İnşallah, ilk bir yıl içerisinde 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu bitirip teslim edeceğiz. Aynı anlayışla İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul’un 39 ilçesinde, 963 mahallesinde bu çalışmaları yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

“Yarısı Bizden başvurularımız 620 bine ulaştı. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışıp vatandaşlarımızla el ele vereceğiz ve İstanbul’un dönüşümünü gerçekleştireceğiz”

“Yarısı Bizden” kampanyasını İstanbul’a armağan ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, “Yarısı Bizden başvurularımız 620 bine ulaştı. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışıp vatandaşlarımızla el ele vereceğiz ve İstanbul’un dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İstiyoruz ki İstanbul’umuzda da tek bir riskli yapı kalmasın. Hiçbir anamız, babamız yastığa başını tedirgin koymasın. Gençlerimiz geleceğe güvenle baksınlar, umutla baksınlar. Bu anlayışla çalışıyoruz, bu anlayışla üretiyoruz.” açıklamalarında bulundu. 21 yıldır olduğu gibi de eser adamları olarak ülkeye bu hizmetleri vermeye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

“21 yıldır bu aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza emanet.  Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız 85 milyon büyük Türkiye ailesine, aziz milletimize emanettir. Bir tarafa bakıyorsunuz, Ayasofya’nın zincirlerini kırıp ibadete açanlar var. Diğer tarafta seçimden sonra Ayasofya’yı müze yapmak isteyenler var. Can Erzincanlılarımıza hep birlikte şunu söylüyoruz: Ayasofya’nın minarelerindeki ezan sesi dinmeyecek. Ayasofya’nın sesi İstanbul’un yedi tepesinde sonsuza dek yankılanacak. Hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek, susturamayacak. Buna Erzincan izin vermez. 4 günümüz kaldı. 14 Mayıs’taki seçimde bize verilen sözlerin tutulmadığı, ideolojik belediyeciliğin her alanda gösterildiği liyakatsizlik inşallah kaybedecek, ehliyet kazanacak. Türkiye’nin üstüne oyun kuranlar kaybedecek, eser siyaseti kazanacak. İngiliz dergilerinin kapaklarında hilalimizi kıranlar, ’Erdoğan gitsin’ diye manşet atan Fransız gazeteleri kaybedecek. Pazar günü Cumhurbaşkanımıza hakaret eden gazeteler, şimdi 2 milyon kişilik bu mitingin büyük bir şov olduğunu düşünüyorlar. Bu şov değil, gerçek! Recep Tayyip Erdoğan gerçeği!”

“Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek! 85 milyon kazanacak, Türkiye kazanacak”

İktidarda oldukları 21 yıllık süreçte türlü türlü badirelerden geçtiklerini ifade eden Bakan Kurum, “Cezaevine attılar, e- muhtıra dayattılar, 17-25 Aralık kumpası kurdular, ortalığı yakıp yıktılar; başaramadılar! 15 Temmuz’da darbeye kalktılar, ekonomik baskı kurdular başaramadılar’ 14 parti toplanıp denediler, PKK ile kirli ittifak yaptılar. Gene de başaramadılar, bundan sonra da asla başaramayacaklar! Bizim Pendikli ve Erzincanlı kardeşlerimiz buna izin vermeyecek. 14 Mayıs’ta; siyasi ikbalini, sırtını terör örgütlerine dayayanlar kaybedecek; Yasin Börü’nün annesi kazanacak! Eren Bülbül’ün annesi kazanacak! Aybüke Öğretmen’in annesi kazanacak! Türkiye’nin lideri, milletin lideri, ümmetin lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanacak! Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek! 85 milyon kazanacak, Türkiye kazanacak! İnşallah el birliğiyle, nasıl bu güne kadar birbirimize destek olduysak, nasıl el ele gönül gönüle yürüdüysek aynı anlayışla 15 Mayıs sabahı da yürüyeceğiz ve koşacağız. Sen koşacaksın ki milletin de arkandan koşacak,  hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

“İnşallah balkon konuşmasını Pendik’ten yapacağız, burada yüzde 65 oy alacağız. Çok çalışacağız arkadaşlar, 4 gün kaldı”

Erzincanlı vatandaşlara Pendik’ten seslenen Bakan Kurum, 14 Mayıs için şu ifadelerle söz istedi: “14 Mayıs’ta ‘Türkiye Yüzyılı’nı başlatacak mıyız? Pendik’te, ‘Doğru Zaman Doğru Adam Recep Tayyip Erdoğan’ diyecek miyiz? Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakı’mızı rekor bir oyla destekleyecek miyiz? Balkon konuşmasını Pendik’ten yapacak mıyız? İnşallah balkon konuşmasını Pendik’ten yapacağız, burada yüzde 65 oy alacağız. Çok çalışacağız arkadaşlar, 4 gün kaldı! Her bir kardeşim dargınlara, küskünlere gitsin. Her biriniz 2 kişiyi ikna etse 1000 kişi eder. Bizim de hatalarımız ve kusurlarımız olabilir. Ama fotoğrafın bütününe bakalım: Bir yanda terör örgütleriyle hareket edenler var, diğer tarafta tam bağımsızlığımız sağlansın diye uğraşanlar var. Erzincan’a başka bir şey söylemeye gerek yok, onlar ne yapacaklarını bizden daha iyi bilir!”