Bakan Fidan’dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Fidan’dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı


Bakan Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakanı ve sayın Cumhurbaşkanı ile de görüşmelerimiz olacak. Bu iyi ilişkileri daha ileriye nasıl taşıyabiliriz, onun sürekli arayışı içerisinde olacağız.

Her alanda ikili ilişkikileri ilerletme yolunda, adım atma yolunda kararlılığımızı sürdürüyoruz.

İrili ufaklı çok konuda kesintisiz devam eden çalışmalarımız var. Ehliyetlerin tanınmasından, vize işlemlerinin kolaylaştırılmasına kadar…

Amacımız 2024 yılı içerisinde Birinci Yüksek Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantımızı yapmak, liderlerimizi bir araya getirerekç Hacmimizi 2 milyar dolara kadar ulaştırma gibi bir hedefimiz var.

Şu anda sahip olduğumuz iş birliği var olan potansiyelin oldukça gerisinde. Biraz gayrete ve emeğe ihtiyacımız var, her iki taraftan.

Başka alanlarda da değerli meslektaşımla görüş alış verişinde bulunduk. Bölgesel konuları değerlendirdik.

Türkiye’den Karadeniz Ekonomik İş Birliği Başkanlığı’nı devraldıkları için tebrik ediyorum.

GAZZE’DE DEVAM EDEN TRAJEDİ

On binlerce masum Filistinli günlerdir dünya kamuoyu gözü önünde katledilmekte. Binlerce insanı biz kurşunlardan ve bombalardan kaybetmişken şimdi İsrail tarafından rehin alınmış on binlerce insanın açlık ve salgınla karşı karşıyayız.

Gazze’ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar, tıbbi malzemeler, içeride büyük bir felaketin habercisi şu anda. Uluslararası kamuoyunu farklı yöntemler kullanarak, rehin alınmış 2 milyon insanın açlık ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKağıthane-Gayrettepe metrosu açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’da ortalama trafik süresi 39 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

Yunan basını 2030'u yazdı! Türkiye fark attı: Savaş uçakları, SİHA'lar ve donanma

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunan basını 2030’u yazdı! Türkiye fark attı: Savaş uçakları, SİHA’lar ve donanmaHaberi Görüntüle

Son dakika: İstanbul'daki kilise saldırısında yeni detaylar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika: İstanbul’daki kilise saldırısında yeni detaylarHaberi Görüntüle