Bahçeli: Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bahçeli: Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atanamayan öğretmenler konusuna neşter vurulmalı ve artık ortadan kaldırılmalıdır.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Siyasette günü kurtarma telaşına bugüne kadar hiç kapılmadık. Ne istiyorsak milletimiz için istedik. Sırasıyla üç hedefimiz vardır, gerçekleşecek, ulaşılacak ve nihai hedef. MHP, 52 uzun yıldır zorlu dönemlerde mücadele etmiş bir siyaset mektebi bir inanç akımıdır.

Türkiye üzerindeki stratejik oyunların farkındayız. Millet birliğini bozan yalnızca inançta, dilde bozulma değil, hangi hakları isteyeceği konusunda yaşanan tereddütlerdir. İnsanın maruz kaldığı her sorun siyasetimizin ilgi alanına girmek zorundadır.

30 Ekim’den şimdiye kadar 55 ilimizi ziyaret ettik. Verdiğimiz bir selamla bin kalbe girdik. Deva olacağımızın sözünü verdik. Hızımızı daha da arttıracağız. Dedikodular bizleri yıldıramaz. Bizim tarafımız millettir, demokrasidir, mağdurlardır, gariplerdir, tüyü bitmemiş yetimlerdir.

“ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNUNA NEŞTER VURULMALIDIR” 

Öğretmen köklü nesillerin mimarıdır. Öğretmen bir şahıstan şahsiyet çıkaran, hamlığı olgunlaştıran sanatkarlardır. Yarın öğretmenler gününü kutlayacağız. Sorunlarını samimiyetle ele almak, empatiyle onları anlamak, beklentilerini karşılamak durumundayız. Elbette yılın sadece bir gününe sıkıştırıp o gün hatırlamak doğru olmaz. Öğretmenler eğitim sisteminin en temel öğesidir. Sonsuz öğretmen sorunsuz eğitim ve öğretim demektir. Kirasını nasıl ödeyeceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen öğretmenin başarılı olması mümkün değildir. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre hiçbir hakkı esirgeyemeyiz. Atanamayan öğretmenler konusuna neşter vurulmalı ve artık ortadan kaldırılmalıdır.