Asgari ücret fırsatçılarına son uyarı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Asgari ücret fırsatçılarına son uyarı!


Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışına karşı denetimlerin yoğunlaştırıldığını belirterek, “Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN: BUNA RIZA GÖSTERMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklamadan bir gün önce konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların, fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Artık hep birlikte önceliği milletçe ortak geleceğe vermek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının önünde, enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmamıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepe taklak aşağıya ineceğine beraber şahit olacağız.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023’ü, diğer sevinçlerin yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası haline getirelim istiyoruz. Bunu da ancak işvereniyle, çalışanıyla, esnafıyla, üreticisi ve tüketicisiyle 85 milyon hep birlikte göstereceğimiz dirayetli ve sabırlı duruşla yapabiliriz. Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak ülkemizi dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmanın eşiğine geldik. Geçmişte darbelerle, vesayetle, terörle, nice kirli oyunlarla milletçe hep ertelemek zorunda kaldığımız hayallerimizle aramıza bu defa kimseyi sokmayacağız.”

 

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYATLAR

Erdoğan, 28 Kasım’daki Kabine Toplantısı’nın ardından “(Zincir marketlerdeki fiyatlar) Ortaya konan ithamlar, Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ticaret Bakanlığımız bu çerçevede yaptığı hazırlıklar doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır.” demişti.