Ameliyat oyunuyla SGK’yı soydular « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ameliyat oyunuyla SGK’yı soydular


Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarına” yönelik yürütülen soruşturmada, mali polis ekipleri vatandaşların kimlik bilgilerinin kullanılarak SGK’nın yaklaşık 63 milyon TL dolandırıldığını tespit etti.

Soruşturma kapsamında, aralarında 28 doktor ve iki hastane yöneticisi toplam 40 kişi hakkında mahkemece çıkarılan yakalama kararıyla dün sabaha karşı harekete geçen polis, İstanbul merkezli beş ilde operasyonlar düzenledi. Düzenlenen baskınlarda çoğu doktor 28 şüpheli isim gözaltına alınırken, üç şüphelinin ise yurt dışında olduğu açıklandı.

Ücretsiz göz tansiyonu ölçme bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin temin edilip ardından bu bilgilerin o vatandaşlara hastanede göz ameliyatı yapılmış gibi gösterilerek gerçeğe aykırı veri girişlerinde kullanıldığı, böylece astronomik rakamlarda göz ameliyatının yapılmadığı halde yapılmış gibi kayıt oluşturularak masrafların SGK Başkanlığına fatura edildiği tespit edildi.

Güncel enflasyon değeriyle devletin yaklaşık 63 milyon zarara uğratıldığının tespit edildiği soruşturmada, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan işlem yapılan ve yaklaşık iki yıldır aynı yöntemle dolandırıcılığı devam ettirdiği belirlenen doktor ve hastane yöneticilerinden oluşan şebekenin firari şahıslarına ve geriye dönük dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik polisin çalışması devam ediyor.