ABD’den teröristler için taziye! İki yönlü psikolojik mesaj « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ABD’den teröristler için taziye! İki yönlü psikolojik mesaj


ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suriye’de düzenlediği SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınlayarak, “kritik savaşçılardı” dedi.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ya desteğini sürdürüyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suriye’de düzenlediği SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınladı. Mesajda öldürülen teröristler için “kritik savaşçılardı” ifadesini kullandı.

“PSİKOLOJİK MESAJ”

ABD’nin skandal mesajıyla ilgili, CNN Türk yayınında konuşan Altınbaş Üniversitesi Dr. Eray Güçlüer, “Öncelikle bu ifadelerle psikolojik bir mesaj verilmeye çalışılıyor.” dedi.

İKİ NOKTAYA DİKKAT ÇEKTİ

Güçlüer’in açıklamaları şöyle:

İki tane yer bahsediliyor. Birisi Ayn El Arap, diğeri Kamışlı.. Fırat’ın doğusundaki yerler bunlar. Fırat’ın batısında ise iki tane yer var. Münbiç ve Tel Rıfat.. Münbiç ve Tel Rıfat Ruslar’ın kontrolünde. Ayn El Arap ve Kamışlı ise ABD’nin, daha doğrusu ABD’nin kontrolünde PKK ve PYD’nin unsurlarının olduğu yer.

MESAJLARLA ASLINDA ŞUNU SÖYLÜYOR

Anladığımız şu ki Türkiye Münbiç ve Tel Rıfat’a girecek. Peki bundan sonraki aşama Ayn El Arap olacak. ABD bu mesajlarla aslında şunu söylüyor… Fırat’ın batısına çok karışmıyorum ama Fırat’ın doğusuna geçme…

MİT RAHATSIZLIĞI

Bunların hepsi terörist. Neresi kritik savaşçı. Bunlar psikolojik mesajlar. İki yönlü psikolojik mesaj… Biri Türkiye’ye ve MİT’in yaptık yüksek uzmanlık gerektiren operasyonlardan duyulan rahatsızlık. İkincisi bu alanlara Türkiye’nin girmesinden endişe ediliyor.

Kırmızı Bültenle aranan 'Azat Kendal' kod adlı Necati Utku Kiraz öldürüldü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKırmızı Bültenle aranan ‘Azat Kendal’ kod adlı Necati Utku Kiraz öldürüldüHaberi Görüntüle

MİT’TEN BİR OPERASYON DAHA

Öte yandan MİT, terör örgütü PKK-YPG’nin sözde Aynularab sorumlusu “Kendal Ermeni” kod adlı Şahin Tekintanğaç’ı düzenlediği özel operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT, yurt içindeki faaliyetleri nedeniyle uzun süredir aranan ‘Kendal Ermeni’ kod adlı Şahin Tekintanğaç’ı 20 Temmuz’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Tekintanğaç’ın, uzun yıllar Ağrı, Kars, Bilgöl, Bitlis bölgelerinde terör faaliyeti yürüttüğü belirlendi. Öte yandan Suriye’ye yönelik muhtemel sınır ötesi harekat öncesi; terör örgütü için stratejik öneme sahip Aynularab bölgesinde yapılan bu operasyonun büyük etki yarattığı belirtildi.

HAREKET ÖNCESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca operasyonun muhtemel harekat öncesi terör örgütündeki çözülmeleri hızlandıracağı güvenlik kaynaklarınca değerlendirildi.

Resmen doğrulandı! Ruslar iki ABD'liyi öldürdü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRResmen doğrulandı! Ruslar iki ABD’liyi öldürdüHaberi Görüntüle