İhtiyaç sahiplerine 12 dev proje! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İhtiyaç sahiplerine 12 dev proje!

İstanbul Çocukları Vakfı tarafından hazırlanan 12 proje, İstanbul Valisi ve Vakıf Başkanı Davut Gül’ün katılımıyla düzenlenen bir tanıtım toplantısında duyuruldu.


İstanbul Çocukları Vakfı tarafından hazırlanan 12 proje, İstanbul Valisi ve Vakıf Başkanı Davut Gül’ün katılımıyla düzenlenen bir tanıtım toplantısında duyuruldu. Bu projeler, ihtiyaç sahibi ailelere ve gençlere destek olmayı hedefliyor. Projeler arasında “Kardeş Aile” ile kirada yaşayan yetim çocukların ailelerine aylık 15 bin TL kira desteği ve “Evlilik Yardımı” ile 18-30 yaş arasındaki gençlerin temel ev eşyası alımına yönelik 100 bin TL destek sağlanması öne çıkıyor.

Kardeş Aile Projesi ile Kirada Olanlara Destek

“Kardeş Aile” Projesi, İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği içinde yürütülüyor. Bu proje kapsamında, ihtiyaç sahibi yetim çocukların ailelerine, kirada yaşayan ailelere aylık 15 bin TL kira yardımı yapılması planlanıyor. Davut Gül, bu projeye hayırseverlerin de katkı sağlayacağını ve düzenli desteklerin sağlanacağını belirtti.

Ailemiz İstanbul Projesi ile Gıda Desteği

” Ailemiz İstanbul” Projesi, yardım ihtiyaçları tespit edilen 840 bin haneye 3 bin TL nakdi gıda desteği ve gıda kartı temin edilmesini kapsıyor. Bu destekler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Evlilik Yardımı Projesi ile Gençlere Destek

“Evlilik Yardımı” Projesi, evlenmek isteyen ancak ekonomik sıkıntılar yaşayan 18-30 yaş arası gençlere 100 bin TL destek sağlayarak temel ev eşyası alımına yardımcı olmayı amaçlıyor. Vali Gül, 2025’in “Aile Yılı” olduğunu vurgulayarak, bu projelerin ihtiyaç sahibi gençler için önemli bir destek olacağını ifade etti.

Ödev Evi Projesi ile Eğitimde Fırsat Eşitliği

Eğitim alanında da önemli adımlar atan İstanbul Valiliği, “Ödev Evi” Projesi ile dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocukların eğitimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Proje, uygun çalışma ortamı bulunmayan çocukların eğitmenler eşliğinde ödevlerini yapabilmeleri için kütüphane ve derslik gibi donanımların bulunduğu ödev evleri kurmayı içeriyor.

Sokakta Kimse Kalmasın Projesi

Evsiz vatandaşlara destek sağlamak amacıyla “Sokakta Kimse Kalmasın” Projesi hayata geçirildi. Bu proje ile evsiz vatandaşlar, otel ve geçici konaklama merkezlerinde misafir edilerek sağlık, eğitim, istihdam ve psikososyal destekle rehabilite edilmeleri sağlanacak.

İstanbul’un Çocuklarına Yönelik Projeler

“Türkiye Yüzyılı Çocukları” Projesi kapsamında, üstün zekalı ve yetenekli çocukların desteklenmesi amaçlanıyor. Bu projeyle, merkezi sınavda 500 tam puan alan öğrenciler burs alarak eğitim hayatlarına devam edecekler. Ayrıca, deprem bölgesindeki illerden gelen öğrenciler de burs imkanından faydalanacak.

Hayırseverler ve Kurumlara Teşekkür

Davut Gül, projelerin hayata geçmesinde destek olan hayırseverlere ve kurumlara teşekkür ederek, İstanbul’un dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal projelerin devam edeceğini belirtti. “Sosyal hizmetler, yalnızca İstanbul’da 83 bin kişiye evde bakım parası veriyor. Devletimiz, bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli destek sağlıyor,” dedi.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri