6,7 ve 10, 11 Sınıflar Okula Başlayacak mı? Yüz Yüze Eğitimin Kapsamı Genişletilecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

6,7 ve 10, 11 Sınıflar Okula Başlayacak mı? Yüz Yüze Eğitimin Kapsamı Genişletilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısında, Kovid-19 salgınıyla alakalı son durum ile yeni tedbirler alınıp alınmayacağın gündeme gelmesi bekleniyor.


Toplantıda başta Kovid-19 olmak üzere ülke gündeminde çeşitli konular ele alınmış olacak.

Sağlık Bakanı Koca’nın da bir sunum yapması beklenilen toplantıda, Kovid-19 tedbirleri, giderek hızla artan vaka ve ölüm sayılarıyla alakalı son durumun masaya geleceği tahmin ediliyor.

Ara tatil dönemine giren okulların tatil sonrasındaki durumun da toplantıda gündeme gelmesi beklenirken, vaka sayılarında giderek hızla artmaya başlamasıyla birlikte restoranların hizmet saatleri, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanması gibi tedbirlerin genişletilip genişletilmeyeceği, ayrıca yeni tedbirler alınıp alınmayacağı gibi konular ele alınması bekleniyor.

Yerli aşı çalışmalarında gelinen aşama da toplantının gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Önceki kabine toplantısında kamu ve özel sektörde esnek çalışmanın teşvik edilmesi kararlaştırılmış, paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetleri saat 22.00’de sona ereceği kararı alınmıştı.

ARA TATİL UZAR MI?

Kovid-19 Vaka sayılarında yaşanan artış ve dün yapılan bilim kurulu toplantısında kurul üyeleri tarafından okulların durumu ile alınan tavsiye kararın Kabine toplantısında konuşulup karara bağlanması bekleniyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMI GENİŞLER Mİ?

Ortaokul 6,7 ve lise 10,11. sınıfıların yüz yüze eğitime başlayıp,başlamayacağı konusunda kararın yine Bilim Kurulu Toplantısında alınan tavsiye kararın kabinede gündeme gelip karara bağlanması bekleniyor.