65 yaş üstü toplu taşıma yasağı ne zaman kalkacak, sorusu yanıt buldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

65 yaş üstü toplu taşıma yasağı ne zaman kalkacak, sorusu yanıt buldu

Pandemi ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aralık ayından beri 65 yaş üstü yurttaşlara getirilen toplu ulaşım kısıtlaması, aşılama takviminin başlaması sebebiyle Pazartesi gününden itibaren kaldırılıyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi Burulaşın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 01.12.2020 tarihinden bu yana 65 yaş üstü yurttaşlar için uyguladığı toplu ulaşım kısıtlaması, aşı takviminin başlaması sebebiyle 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle kaldırılıyor. Hatırlanacağı üzere gerek 65 yaş üstü yurttaşlar gerekse de engelli yurttaşların süreçten olumsuz etkilenmemesi için her çeşit desteği sağlamayı başaran Burulaş, söz konusu yurttaşlara getirdiği vize muafiyetini 31 Marta kadar uzatmıştı.

Toplamda 74 bin engelli ve engelli refakatçisi ile 210 bin 65 yaş üstü yurtdaşın vizelerini bedava dağıttığı olarak 31 Marta kadar yenileyen Burulaş, şimdi de toplu taşıma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü yurttaşların aşıya kolay erişimi ve hastanelere ulaşımının sağlanması için kısıtlamayı kaldırıyor. Aşılama takvimi başlayan 65 yaş üstü yurttaşların abonman kartları 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren kullanıma açılacak.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx