58 bin öğrenci eğitimle yeniden buluştu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

58 bin öğrenci eğitimle yeniden buluştu


Web Banner

Gölbaşı Mogan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki toplantıda konuşan Özer, üç ay gibi kısa bir süreçte lisede kaydı olmayan 240 bin 668 öğrenci sayısının bugün itibarıyla 181 bin 842 öğrenciye indiğini belirterek “Yani 58 bin 826 kayıt olmayan öğrenci sisteme dâhil oldu” dedi.

Ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının 2022 yılının başında yüzde 90 olduğunu, 2022 yılı sonu itibarıyla bu oranın yüzde 95’e çıkartıldığını anımsatan Bakan Özer, son üç ayda sahada gerçekleştirilen yoğun faaliyetler neticesinde aynı oranın yüzde 97’ye çıktığını açıkladı. Özer, “Mart ayının başında liselerdeki, yani ortaöğretimdeki okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkarmış olacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki okullaşma oranlarını yüzde 99 oluyor” diye konuştu.

Okul öncesinde iyileşme

Okul öncesindeki iyileştirmeye değinen Özer, son bir yılda yoğun çabayla okullaşma oranının yüzde 65’ten yüzde 99’a çıkarıldığını kaydederek şimdiki hedefin 2023 yılında üç ve dört yaşa yoğunlaşmak ve dört yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 70’lere çıkarmak olduğunu dile getirdi.

6 Şubat Pazartesi başlayacak yeni uygulamaya da işaret eden Özer, “Okul öncesindeki tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek vereceğiz. Bu çok hayırlı bir hizmet olacak” ifadesini kullandı.

Web Banner
Web Banner