5 yaşta okullaşma oranı yüzde 94 « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

5 yaşta okullaşma oranı yüzde 94


Valilikte İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katılan Bakan Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlattıkları 3 bin yeni anaokulu projesinin son durumunu anlatarak, “Bakanlık olarak en büyük önceliklerimizden biri okul öncesi eğitim. Tüm Türkiye’de Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlattığımız seferberlikle 3 bin yeni anaokulu yapmak üzere yola çıktık. Şu ana kadar bin 710 anaokulunu tüm Türkiye’de açmış bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 14 bin 80 ana sınıfı açtık. Kısa sürede okullaşma oranında ciddi bir rakama ulaştık” dedi.

6 Ağustos 2021 itibarıyla 5 yaştaki okullaşma oranının yüzde 78 olduğuna dikkat çeken Özer, şunları söyledi: “Bugün itibarıyla bu rakam yüzde 94’e çıktı. 2022’nin sonuna kadar, 2 bin anaokulunun tamamını yapacağız. Süreçler devam ediyor, bütçeyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Belki de 3 binin üzerinde anaokulunu yaptığımızın müjdesini paylaşacağız.”

‘Bütçe her ay güncellenebilir’Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapılan 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katılan Bakan Özer, eğitimde gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi verdi. Bu yıl okullara 3,9 milyar bütçe gönderdiklerini kaydeden Özer, okulların bunun sadece 2,5 milyar lirasını kullanabildiğinin, bu bütçenin ihtiyaca göre her ay güncellenebileceğinin altını çizdi.