Zehra Zümrüt Selçuk: Sosyal yardım miktarları artırıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Zehra Zümrüt Selçuk: Sosyal yardım miktarları artırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “2021 yılı itibarıyla SED tutarını arttırdık, her bir çocuk için ödeme miktarı 1161 tl’ye ulaştı. Bu kapsamda, ocak ayında SED hizmetinden yararlanan 131 bin çocuğumuz için 149 milyon lira ödeme yaptık”

Bu haber 11 Ocak 2021 - 16:34 'de eklendi ve 149 kez görüntülendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “2021 yılı itibarıyla SED tutarını arttırdık, her bir çocuk için ödeme miktarı 1161 tl’ye ulaştı. Bu kapsamda, ocak ayında SED hizmetinden yararlanan 131 bin çocuğumuz için 149 milyon lira ödeme yaptık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden (SED) engelli ve yaşlı yardımlarına, evde bakım hizmeti ödemelerinden korumalı işletmelerne kadar bir çok başlıkta yapılan destek miktarlarını arttırdıklarını bildirdi.
Bakan Selçuk, yapmış olduğu yazılı açıklamada, ihtiyaç sahibi yurttaşlar için başlattıkları sosyal destek programlarında ödenen miktarların 2021 yılı itibarıyla arttırıldığını kaydetti.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden (SED) engelli ve yaşlı yardımlarına, evde bakım hizmeti ödemelerinden korumalı işletmelerne kadar bir çok başlıkta yapılan destek miktarlarını arttırdıklarını aktaran Selçuk, şöyle devam etti:

“Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde, ihtiyaç sahiplerine ödenen miktarlarda artışa gittik. Bakanlığımıza verilen görevin bir gereği olarak, hak temelli hizmet anlayışla toplumumuzun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlanmadan koruyor ve mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların, toplumumuzun tüm kesimlerine yayılmasında, artan bütçe kaynaklarımızın rolü büyüktür.”

Bakan Selçuk, “2021 yılı itibarıyla SED tutarını arttırdık, her bir çocuk için ödeme miktarı 1161 tl’ye ulaştı. Bu kapsamda, ocak ayında SED hizmetinden yararlanan 131 bin çocuğumuz için 149 milyon lira ödeme yaptık. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruyor ve çocuklarımızın üstün faydasını gözetiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Korumalı işletmelernde destek 914 tl’ye yükseldi

Selçuk, zihinsel ve ruhsal engelli yurttaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacı ile hayata geçirilen “Korumalı İş yeri” modeli ile işletmeler için her bir engelli için ödenen aylık tutarın 2021 senesinde 914 tl’ye yükseltildiğini belirtti.

Engelli fertlerin evde bakımlarının sağlanması için Evde Bakım Yardımı hizmeti verdiklerini söyleyen Selçuk, “2020 senesinde 536 bin vatandaşımıza toplam 9,4 milyar lira ödeme yaptık.” ifadesini kullandı.

Bu senenin ilk 6 aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarının 1657 lira olduğunu anımsatan Selçuk, yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı ile kronik hastalık yardım miktarını 2021 senesinde arttırdıklarını vurguladı.

Bakan Selçuk, “2021 yılı ilk 6 aylık dönemi için yaşlı aylıklarında kişi başına ödenecek yardım miktarını 763 tl’ye, % 40 ile 69 engelli yurttaşların aylığını 609 tl’ye, % 70 ve üzeri engelli yurttaşların aylığını 914 tl’ye, engelli yakını aylığını 609 tl’ye ve ihtiyaç sahibi tüberküloz ile SSPE hastalarına ödenen nakdi yardım miktarını ise 1657 tl’ye çıkarttık.” bilgisini paylaştı.

Selçuk, silikozis hastalığı olan yurttaşlara yapılan desteklerde de artış yapıldığını kaydetti.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN