İBB’den Arnavutköy Belediyesi’ne ‘Kanal İstanbul’ uyarısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB’den Arnavutköy Belediyesi’ne ‘Kanal İstanbul’ uyarısı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kanal İstanbul’un çevresinde planlanan ve mahkeme tarafından imar planları iptal edilen Yenişehir bölgesinde devam eden inşaatların durdurulması için Arnavutköy Belediyesi’ne resmi yazı gönderdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün imzasıyla yapılan açıklamada, iptal edilen imar planlarına dayanarak verilen yapı ruhsatlarının da iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Yenişehir rezerv yapı alanında devam eden inşaatlar, İBB’nin çabalarına rağmen durdurulmadı. AK Parti’li Arnavutköy Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ ve Emlak Konut tarafından yürütülen projelerde mahkeme kararlarına rağmen inşaatların sürdüğü iddia ediliyor.

YARGI KARARLARINA RAĞMEN İNŞAATLAR TAM GAZ

İstanbul 11. İdare Mahkemesi ve İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin iptal kararlarına rağmen, bölgedeki inşaat faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Özellikle TOKİ Baklalı ve Dursunköy THY Emlak Konut projeleri, iptal kararlarına karşın ilerlemeye devam ediyor.

VATANDAŞLAR YENİŞEHİR EVLERİ İÇİN KURA ÇEKİMİNE KATILDI

Mahkeme kararlarına ve devam eden hukuki süreçlere rağmen, “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 4 Mayıs Cumartesi günü kura çekimi yapıldı.