Zafer Caner’den İmamoğlu’nun veto kararına tepki « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Zafer Caner’den İmamoğlu’nun veto kararına tepki

Kovid-19 salgınıyla mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarına toplu taşıma araçlarını ve İSPARK’ları ücretsiz kullanma hakkı , İmamoğlu 1 Temmuz itibarıyla sonlandı. İmamoğlu’nun veto ettiği toplu ulaşım kolaylığı ile ilgili Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner açıklamada bulundu.


İstanbul zor bir şehir ,sağlık çalışanlarımız bu süreçte çok yoruldu burası özel bir şehir sağlık çalışanlarımız açısındanda sağlık bakımından sağlık tesislerimiz açısından yoğun bir şehir.Yaklaşık bir ay önce biz yine basın aracılığıyla büyükşehir toplu ulaşım indirimi devamlılığı ile alakalı duyurumuzu yapmıştık.

Ancak AK Parti ve MHP grubu tarafından büyükşehir belediyesi meclisi grubunda uzatma kararıyla alakalı bir komisyon kararı verildi.Ancak yakın zamanda İBB başkanı tarafından veto edildi.

Biz çok şey istemiyoruz,özellikle belediye yönetiminin insiyatif olarak devam ettirebileceği bu teklifimizi bir an önce gündemden alıp olumlu bir kararla karşımıza çıkmalarını bekliyoruz.Sağlık çalışanlarımız Pandemi sürecinin devam ettiği bu dönemde zaten yoğun bir şekilde çalışıyor,pandeminin azaldığı zamanlarda bile sağlık çalışanlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor makul bir talabin bir an önce yerine getirilmesini talep ediyoruz.

31 Aralığa kadar uzatılmasını bekliyoruz,ücretsiz ulaşımın ve ispark’ların sonrasındada bunun yetkililerce masaya yatırılarak ciddi bir şekilde ele alınarak sürekli bir hale getirilmesaini istiyoruz.Sağlık çalışanları kamu hizmetinde çok önemli bir yere sahip.

Sağlık çalışanlarının malesef sesi duyulmuyor.

İstanbul’un bu anlamda örnek olması lazım.Burada ulaşım maliyetleri çok yüksek bunu ücretsiz veren illerimiz var bu bir ikramdır sağlık çalışanlarına bu verilebilir arzumuz bu şekilde diye açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP meclis üyeleri ve il başkanlarına bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz.