Yüzde 30 devlet katkısının dünyada eşi yok « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yüzde 30 devlet katkısının dünyada eşi yok

Devlet katkısının %30’a yükselmesiyle BES’in rekabet gücü arttı. %30 oranındaki devlet katkısı sayesinde BES, dünyada eşi benzeri olmayan bir tasarruf sistemi haline geldi.


2022 yılında yatırdığınız katkı paylarının* %30’u oranında devlet katkısından yararlanarak birikimlerinizi daha da değerli hale getirebilirsiniz. Bu yıl içinde yıllık brüt asgari ücret toplamını katkı payı olarak yatırdığınızda, maksimum 18.014 TL devlet katkısından yararlanabilirsiniz.

Hem Erken BES imkanı hem de devlet katkısının %30’a yükselmesiyle 2022 yılı da BES için atılım ve büyüme yılı olacak. Bu düzenlemelerle sektör değişim, dönüşüm ve gelişim fırsatları yakalarken katılımcısına kazandırmaya ve onların geleceğini güvence altına almaya devam edecek.

Artık 18 yaş altındaki çocuklarımızın da yararlanabilmesiyle popülerleşen BES, devlet katkısının %30’a çıkarılması ve BEFAS gibi gelişmelerle 2021 yılında en çok tercih edilen ürünümüz oldu. Sektör genelinde (BES ve OKS birlikte) 13,3 milyon katılımcıya ve 250 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştı.

Bu katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde 18 yaş altına BES imkanın katkısı oldukça büyük. Bebeklikten ilk gençlik yıllarına kadar uzanan geniş skaladaki binlerce çocuk ve gencimiz için BES sayesinde gelecek daha kolay. EGM verilerine göre 18 yaş altı BES’li sayısı

230 bine ulaştı, bu kategorideki devlet katkısı dahil fon tutarı ise 420 milyon TL’yi aştı.

Ebeveynler çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak istediklerinden biz de Katılım Emeklilik olarak onlara faizsiz ürünler ve avantajlı hizmetler sunuyor, çocuklarının mutlu geleceğini birlikte planlıyoruz. Aileler de bu sayede bizi tercih ediyor. Sektörün derinleşmesindeki öncülüğümüzü bu alanda da gösteriyoruz, Katılım Emeklilik olarak üretimde ilk 5 şirket arasındayız. Gelecek nesillerimizi güvenle BES’liyoruz.