YÖK’ten uluslararası araştırma projesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

YÖK’ten uluslararası araştırma projesi


Uluslararası Araştırmacı Projeleri ile dünya üniversite sıralamasında son 3 yıl içinde ilk 700’e giren üniversitelerde araştırmalar yapılmasını teşvik edecek olan YÖK, bu kapsamda Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi ile 100 doktora öğrencisine destek sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren YÖK Başkanı Erol Özvar, temel bilimlerde lisansüstü nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesinin, Türkiye’nin küresel bilim ve teknoloji yarışında varlık gösterebilmesinin olmazsa olmaz koşulu olduğunu belirterek “Öncelikli hedeflerimizden biri temel bilim araştırmalarında üniversitelerimize kadro, kaynak ve altyapı ile yeni yetişen bilim insanı adaylarına güçlü üniversite programları ve araştırma bursları destekleri sağlamaktır” dedi.

YÖK’ün sağlayacağı desteklerden Genç Beyinler Projesi’nin bu yıl hayata geçeceğini bildiren Özvar, üniversitelerde araştırma görevlisi olarak doktorasına temel bilimlerde devam edenlerin bu destekten yararlanacağını, önümüzdeki yıl diğer bilim alanlarında da benzer destekleme programlarını yaygınlaştıracaklarını duyurdu.

Aylık 20 bin TL

Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi çerçevesinde üniversitelerdeki araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan doktora öğrencileri tez konularına ilişkin fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında yurt dışında araştırma yapabilecek. YÖK, bu öğrencileri yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında 1 aydan 3 aya kadar görevlendirecek ve aylık 20 bin TL’ye kadar destek verecek. Öğrencilere ayrıca 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacak. Başvurularla ilgili detaylar YÖK tarafından duyurulacak.