Whatsapp gruplarını kullananlara uyarı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Whatsapp gruplarını kullananlara uyarı!


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

(Provokatif paylaşımlar) 2551 provokatif hesap tespit edildi. 449’una işlem yapıldı. Diğerlerine de işlem yapılmaya devam edilecek. Bir çoğuna neden işlem yapılamıyor… Yüzde 70 bu sabah aldığım bir rakam. Yüzde 70’i FETÖ, PKK hesaplar… Bu hesapların büyük bir bölümü yurt dışı hesaplar.

Türkiye’de olup da bizim bulamayacağımız hesap yok. Bizim için yarım saat… Ama burada bir ifadeyi dile getirmem lazım; Yaşadığımız bir zorluk var. Whatsapp gruplarını kullananlara söylüyorum, buradan iletişim yapanlara söylüyorum, vatandaşlarımıza yalvararak söylüyorum. Defalarca provokatif olduğu bizim tarafımızdan, Valilikler tarafından, ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından, siber dairemiz tarafından açıklanan videonun, bir takım içeriklerin yalanlanmasına rağmen… Vatandaş otobüs durağı önünde kendini yere atıyor, ötekisi çekiyor. ‘Corona Virüsü’nden öldü’ diyor. Bunların hepsi sahte. Hepsini buluyoruz. Para almak için yapıyor.

Veyahut da bir kadın… ‘Ben Corona Virüsü’ oldum’, ‘Ben şuyum, ben buyum.’ diyor… Hemen müdahale ettik. Kadın kronik hasta çıktı. Kadına ‘Sen Corona Virüsü’ olursan senle daha fazla ilgilenirler.’ demişler.

Tüm bunları açıklamamıza rağmen, kamuoyuyla paylaşmamıza rağmen provokasyonunu yapanları deşifre etmemize yapanlara rağmen yaygınlığı var. Bunu yapanlar da kamusallaştıranlar da suçludur. Burada AYM’nin özgürlükçü akılı devreye girebilir tabi her zaman olduğu gibi.

AYM’YE TEPKİ

AYM’nin almış olduğu bir çok karar mücadele ile ilgili iştahımızı alt üst etmektedir. Bizi gönülsüzleştirmektedir.

Ben şuan siberde sörf yapıyorum… Kim yanlış yapmışsa bunu getiriyorum. Şimdi yeni bir karar almışlar… Onu da reddediyorum. ‘Ölme eşeğim ölme…’ Sosyal medyada bir provokatif paylaşım görürse bunu alıp savcılığa müracat edip, ilgili kararı alıp buna müdahale etme fırsatına sahip. Şimdi yok. Bunun tespiti için de gidip karar alacağız. Gidip geleceğiz, tekrar gidip tekrar geleceğiz… Siz bu yavaşlıkla hareket ettiğiniz sürece… O zaman ‘lekelenme hakkı’ gibi bir hakkı neden getiriyorsunuz? Öyle çelişkili kararlar veriyorlar ki, şuramızdayız…Bunu da söyledim. Ben lafı ağzımda tutan bir insan değilim. İki arada bir derece çıkan kararlar kamuoyunun gözünden çıkmasın. Bu kararları AYM Başkanı ile de görüştüm… Hukuk nasihati alıyoruz. Bunu biz söylemezsek… Sahada biz mücadele ediyoruz.