VİRÜSE BAYRAM ETTİRMEYELİM « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

VİRÜSE BAYRAM ETTİRMEYELİM


Web Banner

 

Dünyaya örnek bir mücadele verdiğimiz bu günlerde, Ramazan Bayramına ulaştık. Şimdi sabırlı davranmalı ve virüse bayram ettirmemeliyiz. Ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen virüs nasıl bayram edecek demeyelim, dikkat etmezsek akrabalar arasındaki hareketlilik bile virüse bayram ettirebilir.

Bu yıl Ramazan iklimi bir başka yaşandı. Hep eleştirilen zengin iftar sofraları yoktu. Evimiz ve ailemiz ön plana çıktı. Esnek çalışma ve sokağa çıkma kısıtlamaları sayesinde, muhasebe etmeye, Kuran okumaya daha çok zamanımız oldu.

Bütün zorluğuna rağmen bayramı hak ettiğimizi söyleyebilirim. Can kayıplarımıza, Cuma ve teravih hasretimize, ekonomik sıkıntılarımıza rağmen bayramı hak ettik. Sağlık alanındaki hepimizi gururlandıran başarımız, milletçe dayanışmamız, birçok ülkeye yaptığımız yardım, yurtdışındaki vatandaşlarımıza sahip çıkışımızla bayramı hak kettik.

Darbe söylemleri, sert siyasi polemikler, sorumsuz sosyal medya paylaşımları, vefa ekiplerine saldırı gibi olumsuzluklar moralimizi bozmamalıdır. Diyanet İşleri Başkanının okuduğu hutbe üzerinden, Ramazan ayında dinimize yapılan saldırı ile İzmir’de camilere yapılan sabotajlara, marjinal grupların taşkınlıkları olarak bakmalı ve milletimizin bu aşırılıkları yapanları ve bunlara sahip çıkanları not ettiğini unutmamalıyız.

İnsanları robotlaştıracak, parayı sanal yapacak, uzayı işgal edecek, sınırları ortadan kaldıracak, devletleri yıkacak, 5G ile insan aklını ve iradesini esir alacak gayretin peşinde olanlara bakarak; dinlerine, ırklarına, renklerine bakmadan, dünyanın bütün mazlumları adına şöyle haykırmalıyız: Düşmanımız ne kadar güçlü olursa zaferimiz o kadar büyük ve anlamlı olacaktır ve Allah nurunu tamamlayacaktır.

Sağlık çalışanlarımıza, vefa ekiplerimize, görev alan bütün gönüllü dostlara, evlerinde sabırla salgının bitmesini bekleyen büyüklerimize, gençlerimize ve yavrularımıza çok şey borçluyuz. Onların sabrına uygun sorumlulukta davranmalıyız.

Milletimiz camimize, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkacaktır. Gündemi, marjinal grupların belirlemesine fırsat vermemeliyiz. Kardeşliğimiz geleceğimizin garantisidir. En zor zamanlarımızda dönüp Peygamberimizin hayatına, uyarılarına, uygulamalarına, sabrına, hamlesine, zamanlamasına bakmalıyız.

Bu duygularla gelin bayramı biz yapalım, virüse bayram yaptırmayacak bütün gayreti gösterelim diyorum. Bayramınız mübarek olsun.

Talat YAVUZ
Memur Sen İstanbul İl Başkanı
yavuztlt@hotmail.com

Web Banner
Web Banner