Usta öğreticilere tatilde ek ders ücreti ödenmeyecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Usta öğreticilere tatilde ek ders ücreti ödenmeyecek


Milli Eğitim Bakanlığının okullar için tatil kararı vermesinin ardından ek ders ödemelerine ilişkin çeşitli görüşler ortaya atıldı. Bakanlığı valilikler tarafından sıklıkla görüş yazısı gönderilerek ek ders ücreti ödemesinin yapılıp yapılmayacağı soruldu.

Milli eğitim bakanlığı bu kapsamda daha önce gönderdiği açıklamalarda eksik kalan usta öğreticilerle ilgili detayları resmi yazılarla valiliklere göndermeye devam ediyor.

Bakanlık son yazısında ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğine cevap verdi.

İşte detaylar:


Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ,koranavirüsü tedbirleri kapsamında 14 MART tarihinden başlayan tatil itibari ile tatil süresince Usta Öğreticilerin fiilen ders görevini yerine getirmediği için ek ders ücretlerini ödenmeyeceğine dair resmi yazıyı Genel Müdür Yusuf Büyük imzasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdi.


Milli eğitim bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar


Dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda genel müdürlüğümüze bağlı boyu öğrenme kurumlarında yürütülen eğitim faaliyetleri 14 Mart 2020 tarihinde başlamak üzere tatil edilmiştir. Bu kapsamda kursların tatil edilmesine ilişkin iş ve işlemler hususunda valiliklerde görüş talebi gelmektedir.

Buna göre;


1- Kurslarda ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen usta öğreticilere, fiilen ders görevini yerine getirmediklerinden dolayı ilgili karara göre ek ders ücreti ödemesi yapılmayacaktır


2- Tatil döneminde ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen usta öğreticilerin sigorta çıkış işlemleri yapılmayacaktır


3- Tatil bitiminde kurslar kaldığı saatten aynı eğiticiler ile devam edecektir yeni planlama ile ilgili iş ve işlemler de yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır

Bilgilerinizi ve gereğini Rica ederim