Üniversitelilerin bayram harçlığı devletten! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Üniversitelilerin bayram harçlığı devletten!


Devlet kesenin ağzını sonuna kadar açtı…Emeklilerden sonra üniversite öğrencilerine de bayram harçlığı müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bayramda öğrencilere 1. 420 TL harçlık verileceğini duyurdu. İşte başvuru detayları

Emekli maaşı ve EYT’den sonra bir müjdeli haber de üniversite öğrencilerine geldi. Seçim öncesi kesenin ağzını açan hükümet bu kez öğrencileri sevindirdi. Üniversite okuyan her önceye bayram harçlığı olarak 1.420 TL ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere sağlanan yardım desteğinin öğrencilere de yapılacağı duyuruldu. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olurken, bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olarak belirlenmişti. Seçimden önce üniversite öğrencileri de unutulmadı. Bayram harçlığı olarak 1.420 TL destek ödemesi yapılacak.

dar-002.jpg

ÖĞRENCİLERE 1.420 TL BAYRAM HARÇLIĞI

Bayram harçlığı ödemesinden kimler yararlanacak? en çok merak edilen sorular arasında. Bakanlık ihtiyaç ve dar gelirli ailelerde okuyan öğrenciler için destek programını açıkladı. Yardıma muhtaç ailelerin üniversite okuyan çocuklarına 1.420 TL ödeme yapılacağı açıklandı.

universiteogrencileri.jpg

2 YOLLA BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Başvuru yapacak olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekli. Bu şartı sağlayan dar gelirli öğrenci e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı başvuru yapabilir. E- devlet üzerinden başvuru yapacak olanlar ‘Eğitim Öğretim Yardım Talebi’ forumu eksiksiz doldurması gerekli.

Ödemeler ise belirtilen hesaplara ya da PTT üzerinden yapılacak.