Üniversiteler için flaş karar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Üniversiteler için flaş karar!


Yaşanılan depremden dolayı OHAL ilanı alınan deprem bölgelerinde uzaktan eğitim kararı alınmıştı. 3 Nisan’da yüz yüze eğitime geçilmesiyle depremzede öğrenciler için de karar çıktı. YÖK Başkanı Erol Özvar, bazı illerde uzaktan eğitimin devam edeceğini belirtti. İşte uzaktan eğitime devam edecek o iller.

Depremden dolayı üniversiteler uzaktan eğitime dönerken, yeni kararla hibrit yöntemi getirildi. Depremden etkilenen 11 il için de yeni kararlar çıktı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversiteler için değerlendirme yapıldığını ve yüz yüze eğitime ne zaman geçileceği konusunda önemli açıklamalar yaptı.

3 NİSAN’DA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLMİŞTİ

Özvar, 3 Nisan’da başlayan yüz yüze eğitime devam zorunluluğu olmadan uzak eğitimle beraber devam edileceğine, Nisan ayında ertelenmiş derslerin bir sonraki dönemde yapılacağına, bahar döneminde sınavların uzaktan eğitim ile yapılacağını belirtti.

11 DEPREM BÖLGESİ İÇİN KARAR ÇIKTI

Bununla beraber Özvar, 11 deprem bölgesi içinde, Adıyaman ve Hatay’da uzaktan eğitime devam edileceğine, Kilis, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye için de uzaktan ve yüz yüze eğitim için değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi.

UYGULAMALI BÖLÜMLER MAYIS’TA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇEBİLİR

Toplantıda Mayıs ayında ise başta tıp olmak üzere sağlık bölümleri gibi uygulama getiren bölümler için yüz yüze eğitime geçilmesi için yine çalışmalar yapıldığı aktarıldı.