Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi?

Ücretli öğretmenlik yapanlar sık sık kendilerine kadro verilmesi için seslerini duyurma çabasında.


Ücretli öğretmenler tıpkı, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler gibi okullarda derslere giriyor, öğrencilerin sorunları ile ilgileniyor, sınıf ve oku düzeninin korunması için çabalıyor. Ancak ücretli öğretmenler kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden çok daha az maaş alıyor ve sosyal hakları da kısıtlı oluyor. Bu duruma bir çözüm bulunmasını isteyen ücretli öğretmenler kendilerine de kadro verilmesini talep ediyor.

Yıllardır MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmen olarak görev alan ve okuıllarda öğretmen açığı yaşanmasını enelleyen ücretli öğretmenler atanmanın hayalini kuruyor. Yıllardır atanamayıp ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler kendi durumlarına bir çözüm, iyileştirme yapılmasını talep ediyor. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi çalışan, hatta onlardan daha fazla derse giren ücretli öğretmenlerin aldıkları maaş oldukça az.

Geçtiğimiz yıllarda ücretli öğretmen olarak görev yapanlardan, 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS’den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebildiler ve bir bölümü MEB kadrolarına öğretmen olarak atandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa etmesinden sonra Mahmut Özer’in bakan olarak atanması ücretli öğretmenleri heyecanlandırdı. Atama bekleyen ve kadroya geçmek isteyen ücretli öğretmenler bu konuda nasıl bir adım atılcağını merak ediyor.