Tütün satan isletmenin karşısında özel okul olur mu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tütün satan isletmenin karşısında özel okul olur mu?


Devleti’nin tüm birimlerini temsil eden tüm bakanlıklarımızı yoğun bir şekilde alkol ve uyuşturucu madde ile mücadele ettiğinin hepimiz farkındayız. Bu bağlamda gençlerimizin karşısındaki en büyük tehdit uyuşturucuya müptela olmalarıdır, alkol kullanmaları ve tütün ürünleri kullanmalarıdır. Bu kapsamda birçok yasa ve yönetmelik çıkartılmış ve okul öncesi çağından başlayarak ortaöğretim son sınıfa değil eğitim öğretime devam eden çocuklarımız bu büyük ve ciddi tehditten korunmaya çalışılmıştır.

Hazırlanmış olan UMUMA AÇIK YERLER VE İÇKİLİ YERLER İLE RESMÎ VEYA ÖZEL ÖĞRETİM
KURUMLARI ARASINDAKİ UZAKLIKLARIN BELİRLENMESİNE DAİR
YÖNETMELİK
Sadece alkol ve benzeri uyuşturucu maddeler ile bağımlılık yapan tütün ve benzeri maddelerin nerede ve nasıl satılacağına dair koşulları ortaya koymakta olup bu yönetmeliğin 2 bölümünün 5 maddesinde apaçık denmektedir ki “Madde 5 — Umuma açık yerler ve içkili yerler ile okul binaları arasında kapıdan kapıya en az 100
metre uzaklığın bulunması zorunludur.
Umuma açık yerler ve içkili yerler ile özel eğitime muhtaç bireylerin devam ettikleri öğretim
kurumları ve okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumlarının aynı binada bulunmaması zorunludur.”.
Ancak ilçemizde bulunan ………. Özel Eğitim kurumu bu yönetmeliğe ve hatta 5580 nolu Özel Eğitim kurumları yönetmeliğine rağmen bu ve benzeri ürünleri satan kurum Tire kurumlara 10-15 metre uzaklıktaki binayı kiralayarak okul haline dönüştürmüş ve yıllardır bu şekilde eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Belli ki öğrencileri sadece gelir kapısı olarak gören bu kurumlar öğrencilerin ahlaki gelişimi ve bedensel tam bağımsızlıklarını ihlal etmenin çok da önemli olmadığını paranın çok daha önemli olduğunu düşünmektedir.

Önce eğitim sonrasında öğretim vermeye gayret ettiğimiz çocuklarımıza yönelik bu kadar basiretsizce ve umursamazca yaklaşan eğitim öğretim kurumunun verebileceği eğitimin ve öğretimin kalitesini ve samimiyetini kamuoyunun takdirine arz ediyorum.

Kaynak:https://www.takipmedya.com/savciliga-suc-duyurusunda-bulunuyorum-halkali-final_424.html