Türk Sağlık Sen’den Erzurum’da döner sermaye eylemi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türk Sağlık Sen’den Erzurum’da döner sermaye eylemi!

Türk Sağlık Sen Erzurum Şubes, zamanla azalmaya başlayan ve son raddede tükenme noktasına gelen döner sermayelerdeki problemleri ve sağlık çalışanlarının haklı taleplerini anlatmak için, Genel Başkan Yardımcısı Kenan Karaçam’ın katılımı ile basın açıklaması yaptı.


Web Banner

Sağlık çalışanlarımız ve basının yoğun ilgisi ile geçen kitlesel basın toplantısında Türk Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Kenan Karaçam, döner sermayelerde yaşanan adaletsizliği ve sağlık çalışanlarının haklı taleplerini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti.

Kıymetli Basın Mensupları;

Salgına karşı kahramanca mücadele verip, Türkiye’nin dört bir yanında tüm zorlu koşullara rağmen şifa dağıtan sağlık çalışanlarının bu hizmetinin karşılığı bir değerle asla ölçülemez.

Bu konuda herkes hem fikirken mesele sağlık çalışanının hakkı ve emeği olduğunda sıfır döner sermaye ödemesi gibi garabetlerin ortada durması da asla kabul edilemez.

Bugün sağlık çalışanları nerede hizmet veriyorsa versin ister filyasyon, ister covid servisi veya polikilink döner sermayeye bakıldığında hep hüsran ve kocaman bir sıfır görmektedir.

Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal yapısının salgın ve sağlığa bağlı olduğu bu zamanda sağlık çalışanlarının ekonomik kayıplarının olması ve sorunlarının çözülmeyerek alın terlerinin ve emeklerinin yok sayıldığını görmek üzücüdür.

Biz bu durumun düzeltilmesi adına var gücümüzle mücadele ediyoruz. Buradan kamu idaresine, yetkililere bir kez daha sesleniyorum:
Döner sermaye sistemi çalışan odaklı olarak baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Sağlık çalışanları sıfır döner sermaye,5-10 TL gibi trajikomik ödemelere mahkum edilmekten kurtarılmalıdır. Adı tavandan olan ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde bir tek ödeme mutlaka yapılmalıdır. Adaletsizlik, haksızlık ortadan kaldırılmalıdır.

Kadro bekleyen çalışanların talepleri karşılanmalı, 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir.

Yıpranma payı makul bir düzeye getirilmeli, mülakat kaldırılmalıdır.
Şiddete ağır yaptırımlar gelmeli, ehliyet ve liyakat kamuda esas alınmalıdır.
Bu taleplerimizin hepsinin yer aldığı ve ilk günden beri ısrarla hayata geçmesini istediğimiz Memur Paketi yasal düzenlemelerle hayat bulmalı, çalışanların sorunlarına çare üretilmelidir.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına acil olarak çare üretilmeli, talepleri karşılanmalıdır. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Kırgın olan, tükenmişlik sendromu yaşayan çalışanların motivasyonunu yükseltmek için bu şarttır.
Virüsün insanların birbirine yaklaştıkça yayıldığı nasıl bir gerçeklik ise sağlık çalışanlarının sorunlarına uzak kalındıkça meselenin içinden çıkılmaz bir hal alarak her yere olumsuz tesirleri olacağı da bir o kadar gerçektir.
Maske virüsten koruyor ise de sağlık çalışanlarının sorunlarını maskelemek sağlık hizmetlerine zarar vermektedir.

Kısacası beklentimiz mali ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin bir an önce yapılmasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de hak ve hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Çeyrek asrı aşan sendikal mücadelemizde hiçbir zaman geri durmadık. Her daim çalışanın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Hak sahibine teslim edilene, sorunlar çözülene ve talepler karşılanana kadar durmayacağız.

Mücadelemiz bunun içindir ve bu mücadeleyi tavizsiz sürdürmeye devam edeceğiz.
Hepinize saygılar sunuyorum. Dedi.

Kitlesel basın açıklamamıza katılan değerli sağlık çalışanlarımıza, basın mensuplarına ve güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz .

Her alanda çalışanlarımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz.

Web Banner
Web Banner