TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ ÇALIŞANLARIN NABZINI TUTTU « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ ÇALIŞANLARIN NABZINI TUTTU

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker, Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde çalışanların nabzını tutarak, istek ve önerilerini raporlamak için ziyaretlerde bulundu.


Web Banner

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI VE İSTEKLERİ DİNLEDİ

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker, sorumluluk alanında bulunan sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, sorunları ve istekleri dinledi. Başkan Çeker, bu hafta Kocaeli Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesinde görev yapan sendika üyesi ve sağlık çalışanlar ile bir araya geldi. Türk Sağlık-Sen İşyeri Temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde, toplu sözleşme öncesinde çalışanların çalışma hayatındaki yaşadıkları sorunlar ile sosyal ekonomik problemlerin tespiti için saha çalışması yaptıklarını belirten Başkan Çeker, tüm çalışanları çalıştıkları birimlerde ziyaret ederek ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını ifade etti.

SORUNLARI GÖRMEZDEN GELEREK SENDİKACILIK YAPILMAZ

Başkan Çeker, sağlık çalışanları ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklama da, “ Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak her daim sahada çalışanların sorunlarını dur durak bilmeden yönetim kurulumuz  ve hastane işyeri temsilcilerimiz ile birlikte sürekli ziyaret ediyoruz. Biz sendikacılığı fındık, fıstık, lokum,  kupa bardak dağıtmak, hediye sırt çantası vermek olarak görmüyoruz. Bizler canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımızın haklarını alabilmelerini ve herkesin ihtiyaçlarını kendilerinin almalarını sağlamasından yanayız. Bunu çalışan ile sendika birlikte yapacağız. Dinimizde de belirtildiği gibi, alın teri kurumadan çalışanlarımızın haklarını almalarından yanayız. İdarelerle birlikte kol kola gezerek sorunları görmezden gelerek sendikacılık yapılmaz.  Türk Sağlık Sen olarak dün olduğu gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Sahada yaptığımız tespitlerimizi rapor halinde kamuoyu ile paylaşacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Web Banner
Web Banner