Tayinler sadece merkezi sınav sonuçlarına göre yapılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tayinler sadece merkezi sınav sonuçlarına göre yapılacak

Kamu görevine ilk defa gerçekleşecek tayinlerde görevin niteliğin gerektirdiği haller dışında mülakat kaldırılmış olacak, atamalar sadece merkezi imtihan sınav neticelerine göre yapılacak. Mahkemeler arasındaki farklı kararlara çekidüzen verilmiş olacak.


Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı ile kamuda önemli değişiklikler yapılması hedefleniyor.

Kamuya alımlarda mülakatın çok zaman alması ve bu konuda yaşanan aksaklıklar sebebiyle oluşan sıkıntılar giderilmiş olacak.

FARKLI KARARLAR ÖNLENECEK

15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt mensupları yargıdan temizlenmesi sayesinde daha etkin bir şekilde çalışmaya başlayan mahkemelerden zaman zaman aynı konuda çıkan farklı kararlar da tartışma konusu oluyordu.

Bu durum vatandaşın adalete olan güven duygusunu iyice sarsıyordu. Adalet Bakanlığı, bunun önüne geçmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda yüksek mahkemelerin ilgili dairelerin de katılımıyla düzenli toplantılar gerçekleşecek. Toplantılarda mahkemelerden aynı konular hakkında farklı kararların çıkmaması için yapılacak değerlendirmelere göre hareket edilmiş olacak.

KAMU DAHA TİTİZ OLACAK

Tedbirsiz ve dikkatsiz davranışlar sonucu insan hayatının zarar görmemesi için kamu kurum ve kuruluşları, gerek düzenleyici ve denetleyici gerekse de icra eden merci olarak her türlü tedbiri titiz bir şekilde alacak ve uygulamasını takip edecek.

Bir başka mesleği yapan kişilerin avukatlık stajı yapabilmesine imkan sağlanacak. Kamu avukatların çalışma esasları ve özlük hakları iyileştirilecek.

HASSASİYET ARTIRILACAK

Toplumun insan haklarına hassasiyetini daha çok artırmak için din görevlilerine temel insan hakları eğitimi verilecek. Mülki idare amirleri ile üst kademe kamu yöneticileri insan hakları hassasiyetini artırmaya yönelik faaliyetler yapılacak.

Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için İstanbul Havalimanı’nda başlatılan 7 gün 24 saat adliye uygulaması hava ve yolcu trafiğinin yoğun olduğu diğer havalimanlarında yaygınlaştırılacak.

İstanbul’dan sonra önümüzdeki dönemde Ankara ve Antalya gibi yolcu trafiğini yoğun olduğu büyükşehirlerde havalimanlarında uygulama faaliyete geçirilecek.

Dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde vatandaşların işleri kısa zamanda çözüme kavuşabiliyor. Mahkemelerde, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları ve para cezalarına dair işlem yapılmakta.