Son dakika… Hamas’tan ateşkes açıklaması! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son dakika… Hamas’tan ateşkes açıklaması!


İsrail ve Hamas arasında yapılması günlerdir beklenen ateşkes anlaşmasına dair sabaha karşı açıklamalar geldi.Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, tekliflerini İsrail tarafına Katar aracılığıyla ilettiklerini bildirdi. Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana yöneten Hamas anlaşmaya dair bir detay paylaşmadı.

İsrail medyası ise, savaşın durmasını sağlayacak bir anlaşmaya ‘yeşil ışık’ yakıldığını duyurdu. İsrail medyası bir anlaşmanın hazırlandığını yazdı, Kudüs’ten bildiren Al Jazeera muhabiri Hamdah Salhut medyaya göre anlaşmanın içeriğinin beş günlük ateşkes karşılığında kadın ve çocuk rehinelerin serbest bırakılması olduğunu aktardı. Yanı sıra, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk Filistinliler de serbest kalacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD basını yazdı! Hamas’a silah sağlayan iki ülkeHaberi Görüntüle

“HAFTALARDIR DEVAM EDİYORDU”

Al Jazeera muhabiri, İsrail’in çocukları cezaevinde tutan ve askeri mahkemelerde yargılayan dünyadaki tek ülke olduğunu hatırlatıyor. İsrail’i halihazırda yöneten savaş kabinesinden henüz resmi bir açıklama yok. İsrail ve Hamas arasındaki müzakereler Katar’ın arabulucuğunda haftalardır devam ediyordu.

ABD lideri Joe Biden, Hamas’ın duyurusundan saatler önce Gazze’deki bazı rehinelerin bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söyledi. Biden, rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşmanın yakın olup olmadığına ilişkin soruya, “Öyle olduğuna inanıyorum” yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına oldukça yaklaşıldığını, Amerikan Washington Post gazetesi Pazar günü yazmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD duyurdu, yer çekimi bombası şoka uğrattıHaberi Görüntüle

“DETAYLAR AÇIKLANACAK”

Öte yandan Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Al Jazeera televizyonuna İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Rişk, “Artık iş Katar’da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak.” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Anlaşma kapsamında yardım kamyonlarının Gazze’nin her bölgesine girmesi ve yaralı tedavilerinin başka ülkede yapılmasına dair düzenlemeler olacak. Anlaşma aynı zamanda İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın ve çocukların İsrailli kadın ve çocuklar adına serbest bırakılmasına yönelik bir esir takasını da içerecek. Biz konuyla ilgili yanıtımızı Katar’daki arabuluculara gönderdik, onlar da anlaşmayı açıklayacaklar, görüşmeler haftalardır sürüyor. Bu anlaşma Filistin direnişindeki tüm askeri birlikler tarafından kabul edildi”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBir dakikada avukat oldu! Canlı yayında U dönüşü: Gördüğümü söylüyorumHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCanlı yayında 18 dakikalık sorgu! İngiliz sunucu istediği yanıtı alamayınca çıldırdıHaberi Görüntüle