Son Dakika: Başkan Erdoğan’dan Yunanistan’a sert sözler: Nankörler « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son Dakika: Başkan Erdoğan’dan Yunanistan’a sert sözler: Nankörler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de kabul ettiği Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada mülteci krizinde Türkiye’yi suçlayan Yunanistan’a sert tepki gösterdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan satır başları ile şunları söyledi

İki ülke arasındaki ticaret hacmini 4 milyar dolara çıkardık. 6 Milyar dolara çıkarmak için çalışmaları sürdüreceğiz.  

Kültür Varlıklarının iadesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunun diğer ülkelere örnek olmasını diliyorum. 

İstanbul’da yarın başlayacak Türk Konseyi toplantısına Sayın Orban’ı da davet ediyorum. Yarın ki konsey toplantısı ilk defa uluslararası toplantı Yaslıada olarak bilinen Özgürlük ve Demokrasi Adası’nda gerçekleştireceğiz. 

Bakan arkadaşlarımızın çalışmaları sonrasında 9 anlaşma imzalanmıştır. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. 

Vitor Orban ‘ın satır başları ile yaptığı açıklamalar şöyle: 

Biz 3 önemli noktaya dikkat ederiz Bunlar Budapeşte, Moskova ve İstanbul’du artık Ankara.

Biz Sayın Demirel ile çalışmaya başlamıştım.  2013’ten itibaren de Sayın Erdoğan ile birlikte çalışmaya başladık. O tarihten itibaren de çok gelişti. 

Türkiye, pandemi dolayısı ile bize yaptığı desteği unutmayacağız. Maskerelerle ilgili anında taleplerimiz yerine getirildi.

Kültür varlıklarının ülkemizde bulunmasından büyük onur duyuyorduk ancak bunlar bize ait değildi. Olması gereken yere iade ettik. 

Enerji konusunda iki nokta ile işbirliği yapıyoruz. Türkiye’ye doğalgaz nakli konusunda teşekkür ediyoruz. Nükleer enerji konusunda eğitimler sürüyor. Burs alan öğrenci sayısını artırıyoruz. 

Avrupa Birliği ve Bosna konusunu görüştük. Bosna’nın istikrarı ve barışı bizim için önemli. 

Balkanlarda istikrarı ancak orada yaşayan insanlarla konuşarak sağlayabiliriz.

GAZETECİLERİN SORULARINA CEVAPLAR: YUNANİSTAN’IN YAPTIĞI NANKÖRLÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı’nın mülteci krizinden Türkiye’yi sorumlu tutmasının nankörlük olduğunu söyledi. Türkiye’nin 5 milyona yakın mülteciyi ağırladığını bunu söyleyenin de nankörlüktür, Eğer Türkiye kapıları açarsa Yunanistan ne yapar bilemem

YUNANİSTAN’IN TAMAMI ABD ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden Yunanistandır. Ellerimizde kanıtlar var.  Kıyı emniyeti dedikleri ekipler botları devirip şişleyerek ölüme terkeden Yunanistan’dır. Dürüst davranmıyorlar. Bu yüzden de güven telkin etmiyorlar. Elimizde belgeler var, video kayıtları var. 

Dedeağaç ile ilgili konuda ise , Yunanistan’ın kendisi ABD’nin bir üs haline gelmiştir. Şu anda ABD’nin Yunanistan’daki üsleri saya saya biteremem. Yunanistan’ın kendisi ABD üssüdür.  Dedeağaç bunların içerisinde sadece bir bölge.  Bütün bunlar neden yapılıyor konusunu Biden ile bakanlarım ilgililerle yaptıkları görüşmelerde kaçamak cevap veriyorlar. Kendilerine seçtikleri komşu yanlış bir komşu. Takındıkları tavır da doğru bir tavır değil. Biz de Yunanistan da ABD de NATO üyesi. NATO’ya en çok destek veren ülkeler arasındayız. Neden birbirimize düşüyoruz. 

AYRINTILAR GELİYOR