1 Temmuz’dan itibaren hangi yasaklar kalkacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

1 Temmuz’dan itibaren hangi yasaklar kalkacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 1 Temmuz Genelgesi yasakların kalkacağını duyurdu. Peki, sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Temmuz’dan itibaren hangi yasaklar kalkacak?


Koronavirüsle mücadele kapsamına alınan yasak ve kısıtlama kararlarının sonuna gelindi. Bir yılı aşkın süredir uygulanan yasakların kalkacağı duyuruldu! İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Bakanlıklara gönderilen 1 Temmuz Genelgesi kısıtlama kararlarına açıklama getirdi.

Koronavirüs aşılamaları hızla devam ederken sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? 1 Temmuz’dan itibaren hangi yasaklar kalkacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Temmuz’dan sonra ne değişecek? Hangi yasaklar kalktı?  Seyahat yasağı bitti mi? İşte 1 Temmuz sonrası….

Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?

1 Temmuz Genelgesi’nin yayınlanmasının ardından milyonlarca kişi sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek ve sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorularının cevabını arıyor. Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Temmuz’dan sonra kalkacak yasaklar konusuna resmi açıklama gerçekleştirdi. Hafta sonu yalnızca Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının son durumu netlik kazanırken saat sınırlamasına da açıklık getirildi. Peki, sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüsle mücadele kapsamına gerçekleştirilen sokağa çıkma yasakları kalkıyor! Saat sınırlamalarının ve hafta sonu yasaklarının kalktığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle sokağa çıkma yasaklarının uygulanmayacağını açıkladı.

Hangi Yasaklar Kalkıyor? 1 Temmuz’dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak?

Normalleşme sürecinin başladığının duyurulmasıyla birlikte uygulanan kısıtlamaların kaldırılması gündem konusu oldu. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun araştırmaları sonucunda alınan kararlarda salgın sürecinin değiştiği belirtildi. Salgın sürecinin değişime uğraması beraberinde hangi yasaklar kalkıyor? Sorusunu gündeme getirdi. Yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz’dan sonra kalkacak yasaklar konusunda açıklama gerçekleştirdi. Peki, 1 Temmuz’dan sonra hangi yasaklar kalkıyor? 1 Temmuz’dan sonra ne değişecek?

Bakanlık ve Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar sonrasında 1 Temmuz itibariyle tüm yasakların kalkacağının duyurusu gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları, hafta sonu yasağı, saat uygulamaları ve seyahat yasağı başta olmak üzere tüm yasakların kaldırılacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz Genelgesi ile resmiyet kazanan bu haber 1 Temmuz sonrasında normalleşme dönemine geçileceği kesinlik kazandı. İşte 1 Temmuz’dan itibaren kalkan yasaklar;

•Sokağa çıkma yasağı kalktı.

•Şehirler arası seyahat kısıtlaması kalktı.

•Restoran, kafe, bar ve eğlence yerleri açıldı ve müzik kısıtlaması saat 24.00’a çekildi.

•Kamu kurum ve kuruluşlarında esnek mesai dönemi bitti.

•Şehir içi toplu taşımada yaş sınırlaması kalktı.

Yasak haberlerinin gelmesinin ardından ortaya çıkan HES kodu kalktı mı tartışmasına ise HES kodu uygulamasının bir süre daha devam ettirileceği açıklaması getirildi.