Sokağa çıkma kısıtlaması genişliyor mu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sokağa çıkma kısıtlaması genişliyor mu?

Pazartesi günü yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında ciddi yasakların gelmesi bekleniyor.


Koronavirüs  (COVİT19) salgınında bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hasta sayısında büyük artış yaşanıyor.

Ortaya çıkan yeni iddialara göre, hafta sonu tam karantina beklenirken, hafta içi ise saat 20.00 ile sabah saat 05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geride bıraktığımız günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrası yapmış olduğu açıklamada tüm vaka sayılarını paylaşmıştı.

Bakan Koca’nın tüm vaka sayılarını açıklamasının ardından günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıktı.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu sonrası yapmış olduğu açıklamada vaka sayılarının artış göstermesi durumunda yeni önlemlerin uygulanabileceğinin altını çizmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise,  yapmış olduğu açıklamada vaka sayılarının çoğalması durumunda yeni önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olacağını söylemişti.

Kabine toplantısında yeni tedbirler masaya yatırılacak…

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre günlük vaka sayısının 30 binin üzerine çıkması ve vefat sayısının 182’ye gelmesiyle beraber Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısında yeni tedbirler masaya yatırılacak. Alınacak tedbirler içinde en merak edileni ise sokağa çıkma yasağı ile alakalı oldu. Bilim insanları vaka sayılarının çoğalması sonrası tam karantina uygulanması gerektiğini belirtirken, Kabine’den ise ayrı bir karar çıkması bekleniyor.

HAFTA İÇİ DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELİYOR?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden hafta sonları tüm gün sokağa çıkmanın kısıtlanması ve hafta içi ise 20.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması kararı çıkacağı iddia edildi.

İŞTE MASADAKİ YENİ ÖNLEMLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden sokağa çıkma kısıtlaması kararı dışında başka yeni önlemlerin de çıkacağı iddia ediliyor. Bunların arasında oteller, erkek kuaförü ve kuaförler ile tüm mekânların kapanması ve seyahat yasaklarının gelmesi bulunuyor. Büyükşehirlere giriş ve çıkışların kapatılacağı belirtilirken, havalimanlarının global uçuşlara kapanmasının da alınacak diğer önlemler arasında yer alacağı gelen haberler arasında yer almakta.