Sivas’taki Müdür Kıyımına Ali Yalçın Müdahil Olacak Mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sivas’taki Müdür Kıyımına Ali Yalçın Müdahil Olacak Mı?


Web Banner

Sivas eğitimde okul müdürlerine verilen ceza ile sarsıldı. 2018 LGS’de Türkiye 38. Olan Sivas 2019 LGS’de 59’ unculuğa gerileyince her zamanki gibi suçlu okul müdürleri oldu. 

167 ortaokulu olan Sivas’ta, 2019 LGS’de Sivas ortalamasının altında kalan 84 okul müdürü hakkında müfettişlerce soruşturma başlatıldı.  Okulları YAP(Yönetici Akademik Projesi) ile fizikî koşullar, temizlik ve hijyen bakımından önce memurlar sonra müfettişler marifetiyle denetleyen il milli eğitim müdürlüğü, bu denetim raporları ve LGS sonucuna göre Sivas ortalamasının altında kalan 84 okul müdürünün 21 tanesini İl İdaresi Kanununa dayanarak görevden aldı. Yürütülen soruşturma neticesinde 84 okul müdürünün hepsine kınama cezası verildi.

Konuya açıklama yapan Sivas Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Halil İbrahim TEMİZ yapılan uygulamaya isyan etti. Temiz “Sivas’ta LGS sınavlarında il ortalamasının altında kalan 84 okul müdürüne soruşturma açılıyor. 21 tanesi görevden alınıyor ve 4 ay sonra tamamına kınama cezası veriliyor. “dedi.

Gelişmeler karşısında duyarsız kalmayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın olay karşısında nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. 

Web Banner
Web Banner