SGK’dan EYT başvurularında ’emekli olur yazısına gerek yok’ uyarısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SGK’dan EYT başvurularında ’emekli olur yazısına gerek yok’ uyarısı


EYT ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. İlk etapta 2 milyon 500 bin kişinin emekli edileceği düzenleme için SGK uyarıda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamındaki sigortalıların başvuru sürecine ilişkin, açıklama yapıldı.

EYT başvurularında ‘Emekli olur’ yazısına gerek yok

SGK’dan yapılan açıklamada, kamuoyunda EYT olarak bilinen vatandaşlarımıza yönelik 1 Mart 2023 tarihli ve 7438 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ‘375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ 3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilerek, şu açıklama yapıldı:

Düzenleme kapsamında yaşlılık aylığına hak kazanma şartlarını yerine getiren sigortalılarımıza aylık bağlanabilmesi için işverenleri tarafından işten ayrılış bildirgelerinin verilmesi sonrası kurumumuza ‘gelir/aylık/ödenek talep belgesi’ ile başvurulması yeterlidir. Buna rağmen, işverenler tarafından işten ayrılış bildirgesi verilmeden önce ’emekli olur’ yazısı temin edilmek üzere sigortalıların kurumumuza yönlendirildiği tespit edilmiş olup, sigortalıların emekli olabilmeleri için kurumumuzdan bu yazının temin edilmesine gerek bulunmamaktadır.