SGK o paraları iade ediyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SGK o paraları iade ediyor!

SGK’ya yıllarca prim ödemesi yapan kişilerin emekli olamadıklarında bu primleri güncel tutarları ile geri alabilecekleri açıklandı.

Bu haber 14 Aralık 2021 - 20:04 'de eklendi ve 115 kez görüntülendi.

Bu ödemeyi almak isteyen kişilerin yazılı başvuru bulunmaları gerekiyor. Belirli başvuru koşullarına göre oluşturulan SGK toplu para iadesi ödemelerine yönelik tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Milyonlarca çalışanı yakından kapsayan bu ödemelerde, paralar hesaba faiziyle iade ediliyor. SGK’ya başvuru yapan ve şartları tutan herkes bu iadeyi alıyor.

HANGİ ŞARTLARDA İADE EDİLİYOR?

Hizmetin, davacı çalışan doğrultusu açısından sigortasız olarak görülmüş olması ve bu durumun SGK doğrultusundan daha önce tespit edilmemiş olması gerekmektedir. Davanın birey açısından sonuç vermemesi durumunda, talep edilen yıllar içindeki sigorta primleri işveren doğrultusundan ödenmektedir. Sigorta primleri ile eş güdümlü bir vakit içerisinde geride bıraktığımız faiz de işverence karşılanmaktadır.

Çalışan vatandaşların ilk işe giriş tarihi, emeklilik yaşı ve gerekli prim günü açısından büyük önem taşıyor. Değişen yasalar sebebiyle emeklilik yaşı da senelere göre değişiklik gösteriyor. İşe başlanan tarihte giriş yapılmasına karşın prim yatırılmadıysa emeklilik işlemleri içerisinde bu tarih dikkate alınmamakta. Belirli bir süre içerisinde prim ödemesi yapan vatandaşlar emeklilik zammını öne çekmeyi talep ediyor.

Doğum, askerlik borçlanması gibi hizmet tespiti de erken emeklilik için önemli formüllerin başında gelmekte. İşe başlanan tarihte giriş olmasına karşılık prim ödemesi görülmüyorsa ve fiilen bu tarihte çalışmaya başlansa dahi emeklilik işlemlerinde bu tarih göz önüne alınmamakta. Eksik veya bildirilmeyen prim ödemeleri için SGK’ya başvuruda bulunmanız halinde bu nakit hesabınıza iade edilmektedir.

 

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN