Seyyanen zamlar için gözler Erdoğan’da! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Seyyanen zamlar için gözler Erdoğan’da!


Düzenlemenin bugün yasalaşması beklenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında dile getirdiği memurlara verilmesi öngörülen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın kök ücretlerine yansıtılması ve aynı tutarda emeklilere de seyyanen zam yapılması önerisinin ardından ise gözler NATO Zirvesi’nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Teklifin herhangi bir değişiklik yapılmadan aynen yasalaşması durumunda, tüm kamu personeline 8.077 TL seyyanen ödeme yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükselecek. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin aylıkları ise yüzde 25 oranında zamlanacak. Ancak yüzde 25’lik zam daha önce 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılan en düşük emekli aylığına uygulanmayacak.

‘ÖNERGEYİ DESTEKLERİZ’

Genel Kurul’da dün teklifin görüşmelerine geçilmeden önce İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP liderinin açıklamalarını hatırlatarak, “Muhterem genel kamu çalışanlarına verilmesi planlanan 8.077 lira ilave ek ödemenin emekliliğe de yansıyacak şekilde taban aylığa uygulanması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bu öneriye yürekten katılıyoruz. MHP Grubu Genel Kurul görüşmelerinde bu yönde bir değişiklik önergesi verirse tereddütsüz destekleyeceğiz” dedi.

MHP’DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “Toplumda gördüğümüz kadarıyla emeklilerimizin aylıklarında yapılan bu zam miktarı da yeterli bulunmamıştır, Sayın Genel Başkanımız da grup toplantısı konuşmasında ilk olarak ‘Memur maaşlarına ilavesi planlanan 8.077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir’ demiştir. Elbette Hükûmet, Hükûmet yetkilileri, ilgili bakanlıklarla gerekli çalışmalar yapılacaktır, mütalaa edilecektir. Bütçe imkânları ve genel ekonomik çerçeve içerisinde bu dile getirilen görüşlerimiz de mutlaka dikkate alınacaktır. Biz de MHP Grubu olarak Sayın Genel Başkanımızın bu görüşleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

AK PARTİ: ORTALAMA MEMUR MAAŞI 25.015 LİRA

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ise, “Genel Kurulumuzun iradesine sunulacak kanun teklifimizle birlikte en düşük memur maaşını 22.017 liraya yükseltiyoruz. Yine, ortalama memur maaşını 25.015 lira yapıyoruz. Kamu görevlilerimize 8.077 lira seyyanen zam getiriyoruz. Yine, konut kiralarına yapılacak zam oranının yüzde 25 olarak belirlenmesi, yüzde 25 oranından fazla olmaması şeklinde bir düzenlemeyi Genel Kurulun iradesine sunuyoruz” açıklamasını yaptı.