Sendikadan İhraç Edilen Eğitim İş Yöneticisi Konuştu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sendikadan İhraç Edilen Eğitim İş Yöneticisi Konuştu


Web Banner

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikalarda örgütlü çalışanların oluşturduğu ‘Hepimizin Sendikası’ grubu geçen 21 Eylül’de Diyarbakır’da HDP il binası önünde PKK’nın çocuklarını kaçırdığı gerekçesiyle ‘evlat nöbeti’ tutan aileleri ziyaret etmiş, destek açıklamasında bulunmuştu.

Eğitim-İş Sendikası, Diyarbakır Anneleri’ni ziyarete giden 7 üyesi hakkında soruşturma başlatmış, öğretmenlerden 5’i hakkında ihraç kararı verilmişti. 

‘Hepimizin Sendikası’ grubu adına Diyarbakır HDP İl Binası önünde açıklama yapan öğretmen Eğitim-İş Eskişehir Şubesi Örgütlenme Sekreteri Ayla Salmanlı ihraç kararlarına ilişkin bir video çekti.

‘EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR GARABETTİR’
Salmanlı, ihraç kararının tüzüğe aykırı olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet kadını iki çocuk annesi bir öğretmen olarak, 29 yıllık sendikal mücadele emeği olan biri olarak söylüyorum. Bırakın Türkiye kamu sendikacılık tarihini, dünyada böyle eşi ve benzeri olmayan bir garabettir, tarihe geçtik” dedi.

“Şu an mevcut yönetim kademelerinde olan bir avuç kişinin yaptığı bir iştir, kara lekedir” ifadesini kullanan Salmanlı, “Onların reva gördüğü ihraç istemi benim onur madalyamdır” dedi.

‘BENİM OĞLUM SIRADA KALEM TUTUYOR, O ANANIN OĞLU DAĞDA SİLAH TUTUYOR’


Salmanlı videoda, “Diyarbakır’daki analarımız neye hizmet ediyor, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne hizmet ediyor. Herşeyden öte, kendi çocuklarını istiyorlar. Ben öğretmenim. Oğlum 15 yaşında. Oğlumun yaşıtı olan ana vardı orada. Benim oğlum sırada kalem tutuyor, o ananın oğlu dağa kaçırılmış silah tutuyor. Buna nasıl sessiz kalınabilir?” diye sordu.

Hakkındaki ihraç kararının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Salmanlı, 20 Ocak 2020’de ihraç kararlarına görüşmek üzere olağanüstü Genel Kurul’un toplanacağını belirtti.

NELER OLMUŞTU?
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalarda örgütlü çalışanların oluşturduğu ‘Hepimizin Sendikası’ grubu 21 Eylül 2019’da Diyarbakır’da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etmişti.
Burada yapılan basın açıklaması üzerine Eğitim İş Sendikası 7 üyesi hakkında soruşturma başlatmıştı. Gerekçe olarak, sosyal medyada yapılan çağrının ve Diyarbakır’daki basın açıklamasının “yetkili organların kararı olmaksızın, yetkisiz bir şekilde Konfederasyon adına yapıldığı” iddiası gösterilmişti. Soruşturma sonucunda 5 sendika üyesi hakkında ihraç kararı verilmişti.

Kaynak: VeryansınTv

Web Banner
Web Banner