SENDİKA BAŞKANINDAN ADAY KOORDİNATÖRÜ OLUR MU? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SENDİKA BAŞKANINDAN ADAY KOORDİNATÖRÜ OLUR MU?


Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Şahindoğan  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada EBS başkanlarına aday öğretmen koordinatörlüğü (Yani aday öğretmenlerin adaylık eğitimleri ve adaylıklarının kalkması süreci sorumluluğu) görevi veriliyor dedi.

Sözleşmeli öğretmen atamalarının çokça yapıldığı bir çok il ve bu illere bağlı pek çok ilçede, aynı zamanda o ilçede şube müdürü olarak ta görevlendirilen EBS başkanlarına aday öğretmen koordinatörlüğü (Yani aday öğretmenlerin adaylık eğitimleri ve adaylıklarının kalkması süreci sorumluluğu) görevi veriliyor.
Bu koordinatörlerin aynı zamanda EBS isimli malum sendikanın başkanları olması örneği o kadar çok ki… Bu çokluk olayın bir tesadüfün ötesinde özel bir çalışma sonucu olduğunu gösteriyor.
Yani sendika ilçe başkanını şube müdürü yapanlar ona yetki verirken, sendika başkanı şube müdürünü aday koordinatörü olarak görevlendirenler, aslında “ alın size henüz aday ve adaylığının kaldırılması süreci elinizde olan bir öğretmen kitlesi. Sendikal kimliğinizle bu öğretmenleri esir alın ve sendikanıza üye yapın” demiş olmuyorlar mı?
Böyle bir rezillik olur mu?
Şırnak, Batman, Bingöl, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi pek çok ilimizin ilçelerindeki durum budur.
Bu rezil tablonun müsebbipleri, sendika başkanlarını şube müdürlüğüne görevlendirenler, görev dağılımında aday öğretmenleri bu şube müdürlerinin koordinatörlüğüne verenlerdir.
İnsanların hür iradeleriyle sendikal tercih yapmalarını engelleyen bu yüz karalarına ve hür irade katillerine dur denilmelidir.
Sendika yöneticisi şube müdürlerine verilen aday öğretmenlik koordinatörlükleri derhal bunlardan alınmalıdır.
Bu utanç tablosu kökten bitirilmediği sürece pek çok ilçedeki rezalet örnekleri sosyal medyaya yansımaya ve ma’şeri vicdanı kanatmaya devam edecektir.