Semih Durmuş: 2022 Sözleşmelilere Kadro Yılı Olacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Semih Durmuş: 2022 Sözleşmelilere Kadro Yılı Olacak!

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.


Web Banner

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Bolu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Durmuş, teşkilattan alınan güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası’ndan önemli kazanımlar elde ederek çıktıklarını dile getirdi.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmanın öncelikli amaçları olduğuna dikkat çeken Durmuş,  sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacağını ifade etti. Durmuş, “Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam ile yıllardır performans ek ödemesi alamayan sağlık çalışanlarının gelirinde önemli bir artış sağlamış olduk. Genel kazanımlara, hizmet kolundakilerin de eklenmesiyle 2022 yılında sağlık çalışanlarının gelirlerine en yalın haliyle yaklaşık yüzde 41 artış yansıyacaktır” diye konuştu.

Toplu Sözleşme İkramiyesini 400 TL’ye Çıkardık

Toplu sözleşme ikramiyesine de değinen Durmuş, ikramiyenin 400 TL’ye çıkarılmasının örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu anlatan Durmuş, bu modellerin tek tipleştirilmesi için çalışacaklarını bildirdi. Durmuş, “2021 Türkiye’sine bu kadar farklı istihdam modeli yakışmamaktadır. 2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu çalışmanın içerisinde yer alacağız. Tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı eğitimi almış, aynı işi yapan tüm sağlık çalışanları eş değer haklara sahip olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Web Banner
Web Banner