Şahindoğan : ’60 binden daha az atama hiç bir derde deva olmaz’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Şahindoğan : ’60 binden daha az atama hiç bir derde deva olmaz’

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,20 bin atama demek eğitimin ihtiyaçlarına ve gerçeğe sırt dönmek demektir dedi.


Şahindoğan,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ”20 bin atama demek eğitimin ihtiyaçlarına ve gerçeğe sırt dönmek demektir. Bu devlet kurtuluş savaşı yaparken bile eğitimi ihmal etmedi. Siz de etmeyin

En az 150 bin öğretmen ihtiyacı var. Yaklaşık 100 bin öğretmen ücretli olarak görev yapıyor. Siz sadece 20 bin atama diyorsunuz . Bunun neresi kabul edilebilir. 60 binden daha az bir atama hiç bir derde deva olmaz

Haber sitelerine yansıyan haberler doğru ise ve sadece 20 bin atama düşünülüyorsa bu durum eğitimin ihtiyaçlarının gözetilmemesi demektir. Eğitimin ihtiyacı 2021 de en az 60 bin atama yapılmasıdır.

Türk Eğitim Sen sene başından beri 2021 de en az 60 bin atama yapılması gerektiğini savunmuştur. Bu rakamın altındaki bir rakamı kabul etmemiz mümkün değildir. Biz her daim atama bekleyen öğretmenlerimizin haklı taleplerinin destekçisi olduk.

20 bin atama haberleri doğruysa bu kabul edilemez. 2021 de toplam 60 binlik bir atama yapılması zarureti ortadadır.” ifadelerini kullandı.