Sağlıkcıların sorunları KİK’e taşındı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlıkcıların sorunları KİK’e taşındı


Web Banner
Sağlık-Sen , Ekim 2020 KİK Toplantısında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü  Mehmet İslamoğlu ve heyetiyle bir araya gelerek, pandemi sürecinde yaşananlar öncelikli olmak üzere sağlık çalışanlarının belli başlı sorunlarını konuştu.
Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Esnek mesai kapsamında ve 24 saat nöbet esasına göre çalışanlar ile birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan filyasyon ekiplerinin nöbet ücreti sorununu dile getirerek çözüm teklif ettik.
Bu süreçte yıpratıcı bir ortamda görev yapan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarına destek olmak amacıyla verilen tavan ek ödemelerin adaleti sağlamadığı ve sahada yıkıcı etkiler yaşattığını belirterek, bu yıkıcı etkileri ortadan kaldıracak çözüm önerilerimizi sunduk.
Aile hekimliği çalışanlarına vaad edilen ancak “verilmeyen” ek ödeme, GİH ve YH sınıfının ek ödeme sorunu, engelli yakınları olup filyasyonda görevlendirilen çalışanlarımızın sorunlarının tespiti ve çözümlerinin teklifinde bulunduk.
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü mülakatlarının sınav başarısını gölgeleyecek muğlaklıktan uzak tutulması ve7/24 esaslı hastane/kurum kreşlerinin bir an önce açılması için sözden öte sonuç ortaya koyulması gerektiğini belirttik.
Son olarak 3. yılını doldurarak kadroya geçen 3+1 sözleşmeli çalışanların, 4. yılları içerisinde sağlık, eş durumu ve can güvenliği mazeretlerine bağlı tayinlerinin yapılmasını içeren KİK kararlarını yetkili sendika olarak imzaladık.

Web Banner
Web Banner