Sağlıkçılara Kovid-19 Aşısı Yapıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlıkçılara Kovid-19 Aşısı Yapıldı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri ve sağlık çalışanlarına, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı.


Web Banner

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra “Acil Kullanım Onayı” verilen CoronaVac aşısı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde uygulanıyor.

Hastane bünyesinde oluşturulan 22 aşı odasında, daha önce Kovid-19 geçirmeyen sağlık çalışanlarına barkodlarla aşıları yapılıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, aşı yaptırdıktan sonra gazetecilere, 150 personelin aşılama sürecinde yer aldığını söyleyerek, “Birkaç gün içinde 4 bin personelimizin tamamını aşılamayı planlıyoruz.

Riskli gruplar öncelikli olmak üzere, saat 08.00 ila 24.00 saatlerinde aşılama devam edecek. İnşallah hızlı, güvenli ve düzenli şekilde aşılamaları tamamlayacağız.”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Prof. Dr. Yeşim Taşova da hastanelerindeki sağlık personelin aşılama süreci kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Aşılama sürecini planladıklarını anlatan Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Hastanemizde yer alan 4 binden fazla sağlık personelimiz aşılanacak.

Sistemden randevu alarak gelen sağlık personelin aşılamasını yapacağız. 22 istasyon ile aşılama başladı. Daha sonra belirlenen aşamalara göre halkın aşılanmasına aynı istasyonlarla devam edilecek.”

Web Banner
Web Banner