SAĞLIK ÇALIŞANLARI TENCERE GÖSTERDİ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

 SAĞLIK ÇALIŞANLARI TENCERE GÖSTERDİ

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında sağlık çalışanlarının tencerelerinin kaynamadığını belirterek, zam taleplerini yineledi.


Web Banner

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, dün Kocaeli Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanlığının dikkatini çekmek istedi. Başkan Çeker’in yanı sıra Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük ve sendika üyeleri geniş bir katılımla gerçekleştirdikleri basın açıklaması renkli görüntülere sahne oldu. Gıda fiyatları artışlarına dikkat çekmek için bir masa kurarak, sağlık çalışanlarının aldıkları zamların enflasyon ile birlikte eridiğini ve tencerenin kaynamadığını belirttiler.

İCRAAT YOK

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker açıklamasında, “ Salgının üzerinden bir yıl geçti. Bu bir yılda sağlık çalışanları ne yaptı diye merak edenlere elbette verilecek cevabımız vardır. Kahramanca bir mücadele, hayatı pahasına gösterilen bir fedakârlık, tüm zorluklara rağmen vatandaşımıza şifa dağıtma, hayat kurtarma;  kısacası sağlık çalışanları büyük bir destan yazdılar. Bu kahramanlık destanını yazan sağlık çalışanlarının bekledikleri ise sadece çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mali ve özlük haklarındaki kayıpların giderilmesi idi. Ne yazık ki bu yönde adımlar atılmadı. Sözlerin yerini icraat almadı” dedi.

MALUM-SEN’İN GÜNAHI

Yetkili sendikanın çalışanların haklarını savunamadığını belirten Çeker, “ Sağlık çalışanları sorunlar yumağının içinde bırakıldı. Hayatları dâhil her şeyden fedakarlık eden, esnek mesai ve izin gibi birçok haktan mahrum bırakılan sağlık çalışanları bunları hak etmemektedir. Sağlık çalışanları pandemi ile mücadele ederken yaşadıkları sorunların yanında, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler nedeni ile günden güne alım güçleri azalmakta, sefalete mahkûm edilmektedir. Toplu sözleşmede reva görülen komik ücret artışlarına ses çıkarmayan, enflasyon öngörüsünde bulunamayan yetkili sendikanın günahını çekmek zorunda bırakılan sağlık çalışanları artık yeter diyecek duruma getirilmiştir” dedi.

 

ENFLASYON FARKI ÖDENMELİ

Başkan Çeker, “ TÜİK’in açıkladığı verilere göre, yıllık enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre tüketici fiyatları (TÜFE)  yüzde 16,19, üretici fiyatları (ÜFE) yüzde 31,20 oldu. Bu verilere göre 2021 yılı Ocak ayında Kamu çalışanlarına yapılan % 3 zam oranı enflasyonun gerisinde kalmıştır. İkinci 6 aylık dilimde değerlendirme yapılması beklenmeksizin Ocak ayından itibaren aylık enflasyon farklarının ödenmesi gerekmektedir. Pandemi süreci boyunca, ülke genelindeki basın açıklamalarımız, başvurularımız, Genel Merkezin Bakanlıkla görüşmelerinde sağlık çalışanlarının sorunlarını, temel taleplerini ve neler beklediklerini iletti. Bugün de burada sağlık çalışanları pandemide bir yılı nasıl geçirdiler, nelerle karşılaştılar Sağlık Bakanlığı’na ve buradaki yetkililere sesimizi bir kez daha duyurmak için alanlardayız” dedi.

 

Web Banner
Web Banner