Rize’de 1 Ayda Aynı Aileden 6. Kişi Kovid-19 Salgın Sebebiyle Yaşamını Yitirdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Rize’de 1 Ayda Aynı Aileden 6. Kişi Kovid-19 Salgın Sebebiyle Yaşamını Yitirdi

Burak Genç, 1 ay önce yaşadığı İstanbul’da yakalandığı Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki gencin cenazesi memleketi Güneysu’nun Gürgen köyünde toprağa verildi.


Genç’in aynı Kovid-19’dan tedavi gören 49 yaşındaki babası Muhammet Genç’te oğlundan 4 gün sonra yaşamını yitirerek Gürgen köyünde hemen oğlunun yanına defnedilirken Muhammet Genç’in 53 yaşındaki ağabeyi İbrahim Genç 4 Aralık’ tarihinde yaşamını yitirerek kardeşi ve yeğeninin hemen yanına defnedildi.

Burak Genç’in cenazesine katılan yakınlarından 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı ve zaman kaybetmeden tedavilerine başlandı.

Cenazede Kovid-19’a yakalanan 12 kişiden biri olan 36 yaşındaki Bünyamin Genç de 1 Aralık günü hayatını kaybederken hastanede tedavisi süren ve oğlunun hastalığı kendisinden gizlenen babası 58 yaşındaki Ali Genç’te 11 Aralık tarihinde Kovid-19 hastalığına yenik düştü.

Ağabeyi Ali Genç’i 11 Aralık tarihinde 53 yaşındaki Fatma Duman 17 Aralık’ tarihinde yaşamını yitirdi.

1 ay içerisinde aynı aileden 6 kişi Kovid-19 sebebiyle toprağa verilirken Fatma Duman’ın kız kardeşi Aysel Peçe’nin ise İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.