Prof. Dr. Ateş Kara, Aşıların Eczanelerde Satılması En İyi İhtimal 1,5-2 Senede Olur « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Prof. Dr. Ateş Kara, Aşıların Eczanelerde Satılması En İyi İhtimal 1,5-2 Senede Olur

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Ateş Kara, “Aşıların eczanelerde satılması en iyi ihtimalle 1,5-2 senede olur.”


Prof. Dr. Ateş Kara, aşıların otomobile binip bir yere giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli olduğunu anlattı.

Türkiye’nin ana gündem maddeleri arasında Çin’den bu sabah Türkiye’ye getirilen Kovid-19 aşıları başı çekerken, Prof. Dr. Ateş Kara önemli açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 aşıları Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından test edileceğini anlatan Prof. Dr. Ateş Kara, aşıların yakın dönemde eczanelerde satılmasının beklenmediğini belirtti.

Prof. Dr. Ateş Kara, “Dünyanın talebi çok fazla. Çin’in üreteceği inaktif aşı üretimi 500 milyon doz. Aşıların eczanelerde satılması en iyi ihtimalle 1,5-2 senede olur.”

Aşıların güvenilirliğine dair kritik benzetme yapan Prof. Dr. Ateş Kara, “Eğer siz bugün otomobile binip herhangi bir yere gidiyorsanız aşı ondan 100 kat daha güvenli.

Otomobille giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli. Bu da en riskli aşıyla alakalı bir durum.”