Okullar bütün kademelerde açılmalı ve bir daha zorunlu olmadıkça kapatılmamalıdır « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okullar bütün kademelerde açılmalı ve bir daha zorunlu olmadıkça kapatılmamalıdır

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: “Okullar bütün kademelerde açılmalı ve bir daha zorunlu olmadıkça kapatılmamalıdır.”


MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve
Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: “Bütün dünya da olduğu gibi bizde ülke olarak okulları açmalıyız ama bu durumu “aç-kapa” ya dönüştürmemek gerekir.” Dedi.

Kararlar alınmadan önce görüş alınması gerekliliğinin altını çizen Mehmet Nuri Kaynar: “öğretmenlere , eğitim yöneticilerine ve de onların temsilcisi olan sendikalara sormadan,görüş almadan doğru ve eksiksiz karar almak mümkün olabilir mi?” Dedi.

1 Mart 2021 Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile ilgili Diriliş Eğitim Sendikası Genel başkanı Mehmet Nuri Kaynar şunları söyledi:

“Öncelikle alınan kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Eğitim ile ilgili kararlar üzerinde ifade etmemiz gerekir ki: okulları açmalıyız. Evet ama karar alıcılar yakın gelecekte okulları tekrar kapatacaklarsa açılmasının doğru olmayacağını düşünüyoruz. Bu durumu “aç-kapa” ya dönüştürmemek gerekir. Açılıp tekrar kapatılması öğrencilerimiz üzerinde olumsuz kalıcı izler bırakacağı ve gelecekte bunların travmatik sonuçlar doğurabileceği kanatindeyiz.

Yüzbinlerce eğitim çalışanını, milyonlarca öğrenciyi ve onların velilerini ilgilendiren kararların ilan edilmeden önce sahadaki uygulayıcıları ile istişare edilerek alınması gerekir. Yanlış ya da eksik alınan kararlar sonrası her geri atılan adım kamu otoritesine olan güveni zedelemekte kurumlarımızı ve çalışanlarını yıpratmakta, vatandaşa karşı zor durumda bırakmaktadır.

Bütün ülkeyi ve milyonlarca insanı ilgilendiren kararlarda kamu vicdanını rahatsız etmeyecek isabetli kararlar alınması için kamu mutabakatı sağlanmalıdır. Bu da ancak tarafların dinlenmesiyle mümkündür.

Öğretmenlere , eğitim yöneticilerine ve de onların temsilcisi olan sendikalara sormadan,görüş almadan doğru karar almak mümkün olabilir mi?

Eğitimin bütün paydaşlarıyla birlikte ortak akılla alınan kararlar doğrultusunda karar verilmelidir. Planlamalar bütün detayları ile düşünülerek yapılmalıdır.

Diriliş Eğitim Sendikası olarak okulların en başından itibaren hiç kapatılmamasını, uzaktan ve yüz yüze olarak planlanarak eğitim-öğretime açık tutulması gerektiği düşüncemizi daha önce kamuoyuyla paylaşmış olmamıza rağmen, karar alıcılar yakın gelecekte okulları tekrar kapatacaklarsa açılmasının doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Bütün dünya da olduğu gibi bizde ülke olarak okulları açmalıyız ama bu durumu “aç-kapa” ya dönüştürmemek gerekir.

Bütün kademeleriyle eğitim yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemiyle birlikte kesintisiz olarak planlanarak okullar açılmalı ve bir daha zorunlu olmadıkça kapatılmalıdır.

Mehmet Nuri KAYNAR
Eğitim ve Öğretim Birliği Sendikası
Genel Başkanı