Okulda devamsızlık hakkı kaç gün? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okulda devamsızlık hakkı kaç gün?

Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlıkta yeni kuralları açıkladı. 2023-2024 Eğitim yılının başlamasına sayılı gün kala okulda devamsızlık hakkı kaç gün sorusu gündeme geldi. İlkokul, ortaokul, lise, üniversitede devamsızlıktan kalma var mı?


Öğrencilerin okula gelmeyerek yaptıkları devamsızlıklar özürlü ve özürsüz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dönem sonuna kısa bir süre kalmışken devamsızlık konusuna öğrencilerin dikkat etmesi gerekiyor. Konuyla ilgili bilgiler İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer almaktadır.

Liselerde özürsüz devamsızlık süresi 10 gündür. İlkokul, ortaokulda özürsüz devamsızlık süresi 20 gündür. Bu süreyi aşan öğrenciler, not ortalamaları ne olursa olsun ders başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Birinci dereceden yakınını kaybeden öğrenciler için özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam 40 güne kadar uzatılabilir.

Yatarak tedavi gerektiren durumlarda, organ nakli veya kemoterapi gibi özel sağlık sorunları olan öğrencilerde özürsüz devamsızlık süresi 60 güne kadar uzatılabilir.

Belgeli bir sağlık sorununa bağlı olarak devamsızlık yapan öğrenciler için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu duruma özel sağlık raporu belgelenmelidir.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx