Okul Yöneticiliğinden İstifa Edenleri Bekleyen Tehlike « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul Yöneticiliğinden İstifa Edenleri Bekleyen Tehlike

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren kurumlarda okul yöneticisi olarak görev yapmakta olan personelin İstifa ederek öğretmenliğe dönme hakları her zaman vardır. Ancak bu durumda oluşabilecek olan büyük riskler de vardır.


Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim kurumlarında müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan personel aslında belirli süreliğine yönetici olarak atanmışlardır. 4 yıllığına bulundukları eğitim kurumlarında çalışan yöneticiler en fazla 8 yıl aynı kurumda yönetici olarak hizmet verebilmektedirler.

Ancak kendi tercihleri gereği okul müdürlüğünden ve müdür yardımcılığından istifa etmeleri bir dilekçe ile mümkündür. İstifa eden yöneticiler asli görevleri olan öğretmenliğe geçiş yaparlar.

İşte sorun da burada başlıyor. Peki bulundukları ilçede branşları ile ilgili boş norm yoksa ne olacak? Bu durumda söz konusu öğretmenler norm fazlası durumuna düşeceklerdir. Norm fazlası olan öğretmenler önce ilçe içerisindeki eğitim kurumlarında görevlendirilmeye çalışılacaktır.

Söz konusu durumun mümkün olmaması halinde ise verilen belirli ders görevlerini yaparak maaş karşılığı girmeleri gereken zorunlu görevlerini yerine getireceklerdir.

Söz konusu maaş karşılığı okutmaları amacıyla kendilerine verilecek olan ders görevleri birden fazla okula dağıtılabilir. Yani bir nevi 2-3 okul gezerek maaş karşılığı ders görevlerini tamamlamaları durumu söz konusudur.

Bir de Mevcut durumda halihazırda Norm fazlası durumda bulunan öğretmenler il içi yer değişikliği işlemlerine tabi tutularak bulundukları ilçeden başka bir ilçeye gitmek zorunda kalabilirler.

Yöneticilikten istifa ederken düşünülmesi gereken en önemli konu İşte bu norm sorunudur.