Okul öncesi ve yüz yüze eğitime ara verilmesinden kaynaklı sorunlar MEB ile görüşüldü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul öncesi ve yüz yüze eğitime ara verilmesinden kaynaklı sorunlar MEB ile görüşüldü


Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum ile birlikte, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’nu ziyaret ederek, 4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle ortaya çıkan sorunları görüştü.

Latif Selvi, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmede, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime devam edilmesi nedeniyle yaşanan sorunları aktararak, diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilmesi; genel bir düzenlemenin mümkün olmaması hâlinde ise illere yetki verilerek salgının seyrine göre il veya ilçe bazında yüz yüze veya uzaktan eğitim arasında tercih hakkı verilmesi konusunda karar alınması talebinde bulundu.

Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ile gerçekleştirilen görüşmede, özellikle merkezî sınavlara girecek sınıflarda veli, öğrenci ve öğretmenlerde öğrenim kayıpları açısından büyük bir kaygının var olduğunu ifade eden Selvi, bu sınıflarda yüz yüze eğitime geçilemeyecekse en azından Destekleme ve Yetiştirme kurslarının yeniden faaliyete geçirilerek, yüz yüze ya da uzaktan eğitim yapılmasını istedi.


Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ile yapılan görüşmede ise yüz yüze eğitime ara verilen tarihlerde işletmelerde beceri eğitiminin devamı kararını yerinde ve gerekli bulduklarını kaydeden Selvi, bunun tek başına yeterli olmayacağını, meslekî eğitimin müfredat ve beceri ekseninde öğrenme kaybı yaşanmaksızın devam etmesi için derslik, atölye ve laboratuvarlarda da beceri eğitiminin yüz yüze sürdürülmesi noktasında karar alınması gerektiğini söyledi.


Bakanlık yetkililerinin, talep ve önerilerimize yönelik olumlu tavırlarının ivedi kararlara ve somut adımlara dönüşmesini; sorunların çözümü noktasında gerekeni yapmalarını bekliyoruz.